Kuvassa teksti "Rusko syntyvyystilastojen valtakunnallista kärkeä" sekä hymyilevä mies kuuntelemassa raskaana olevan naisen mahaa.

Äitiysneuvolan toiminnassa sydämellistä sykettä

Erinomainen asiakaspalveluosaaminen ei tule synnyinlahjana

Ruskon äitiysneuvolatoiminta on saanut paljon positiivista palautetta. Vauvan odotus on raskaana olevalle äidille tärkeä vaihe elämässä. Äitiysneuvolan väki turvaa ja tukee odottavan äidin ja koko perheen vauvanodotusaikaa mm. synnytykseen, lapsenhoitoon sekä vanhemmuuteen liittyvissä asioissa. Koko perheen hyvinvointi on paras mahdollinen lahja ruskolaisille vauvoille.

”Neuvolassa on aivan ihana vastaanotto ja mieletön henkilökunta.”

”Ruskon äitiys- ja perheneuvolan toiminta on ollut erinomaista.”

”Äitiysneuvolaan olen erittäin tyytyväinen! Siellä on ihana ja ihmisläheinen neuvolatäti.”

”Neuvolan kokoama äitiryhmä on ollut mukava.”

Ruskon äitiys- ja perhesuunnitteluneuvolassa työskentelevä terveydenhoitaja Minna Mäkinen kertoo, että jokainen perhe on erilainen ja siksi on tärkeää, että perheet kohdataan yksilöllisesti. – Tavoitteena on, että asiakas kokee kohtaamisen merkitykselliseksi. Avoin, luottamuksellinen ja lämmin ilmapiiri rakentuvat asiakkaalle turvallisuuden tunteesta ja läsnä olevasta kohtaamisesta. Kun neuvolaväen tiedot ja taidot ovat ajantasaisia ja perheet kohdataan arvostavasti, niin edellytykset onnistuneelle vuorovaikutukselle ja yhteistyölle ovat hyvät, vahvistaa Mäkinen.

”On etuoikeus saada kulkea perheiden rinnalla tukijana ja auttajana, mukana yhdessä elämän suurimmista kokemuksista.”

Terveydenhoitaja Minna Mäkinen

Äiti-vauvaryhmät suosittuja

– Neuvolassa kootaan äiti-vauva -ryhmiä suurin piirtein samoihin aikoihin synnyttäneistä äideistä vauvoineen. Ryhmän tarkoituksena on olla vertaistukena samassa elämäntilanteessa oleville vanhemmille. Ryhmässä pystyy jakamaan arjen iloja sekä haasteita muiden kanssa – tai vaan turisemaan mukavia aikuisten kesken.  Ryhmät tapaavat aluksi meidän kutsumanamme neuvolan tiloissa. Myöhemmin äidit tapaavat yleensä puistoissa tai perheiden kotona, toisinaan myös täällä neuvolan tiloissa. Parasta on se, että ryhmissä syntyy äitien välille usein vuosia kestäviä ystävyyssuhteita, iloitsee Mäkinen.

Rusko kärkisijoilla syntyvyydessä

Valtakunnallisesti verrattuna Ruskon kunnassa syntyvyys on maan kärkitasoa. Monien lapsiperheiden mielestä Rusko on lapsiystävällinen kunta, jossa on turvallista kasvaa rauhallisessa ympäristössä ja nauttia ihanan luontomiljöön monista mahdollisuuksista.

”Olemme juuri saaneet vauvan. Ruskon maksama kuntalisä oli yksi tärkeä syy tänne muuttoon.”