Ruskon kunnan hyvinvointitoimiala vei kunnan 8.-9. –luokan oppilaat Turun Kirjamessuille ja tapaamaan ohjelmajohtaja, Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukiota

Ruskon kunnan hyvinvointitoimiala sai Lounais-Suomen aluehallintovirastolta ”Lukuiloa ja lukutaitoa koko elinkaarella!” –hankkeelle valtionavustusta, jonka kautta ruskolaisille on tarjottu kuluneen vuoden aikana monia uusia lukuiloa ja lukutaitoa edistäviä tapahtumia ja palveluja. Hanke on yksi  Ruskon kunnan hyvinvointitoimialan hyvinvointia edistävistä kärkihankkeista.

– Lukuilon ja lukutaidon tärkeys sekä sen merkitys hyvinvoinnille elämän kaikissa vaiheissa on asia, jota haluamme kaikessa toiminnassamme ja erityisesti ”Lukuiloa ja lukutaitoa koko elinkaarella” –hankkeessa nostaa esiin, kertoo Ruskon kunnan hyvinvointijohtaja Anne Taulu.

Hankkeen yksi merkittävimmistä huipennuksista yläkouluikäisille oli vierailu Turun kirjamessuille, jonne hyvinvointitoimiala kustansi hankkeen avulla kaikki Ruskon kunnan 8-9 -luokan oppilaat.

– Hankkeen kautta haluttiin tutustuttaa ruskolaisia nuoria kirjallisuuden koko genreen sekä luoda uskoa siihen, että jokaisella on mahdollisuus ryhtyä runoilijaksi, kirjailijaksi tai kirjallisuuden edistäjäksi – itse valitsemansa kiinnostuksen mukaan. Se, että Turun kirjamessujen ohjelmajohtaja ja Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio tapasi lyhyesti ruskolaiset nuoret, jää varmasti aina heidän mieliinsä, tiivisti hyvinvointijohtaja Anne Taulu.

           

Rouva Jenni Haukion toimittama teos ”Katso Pohjoista taivasta” löytyy hänen signeerauksellaan sekä Ruskon pääkirjastosta että Vahdon lähikirjastosta.

Kuvissa rouva Jenni Haukio ruskolaisten nuorten kanssa sekä hyvinvointijohtaja Anne Taulun kanssa.