Henkilö avustamassa vanhempaa naishenkilöä.

Asiointiapua tarjolla ruskolaisille

Ruskon kunta ja Ruskon seurakunta ovat päättäneet tarjota yhdessä vapaaehtoista ja luotettavaa apua niille kuntalaisille, joilla on vaikeuksia hoitaa arkisia asiointejaan koronavirusepidemian vuoksi. Tällaisia tilanteita voivat olla vaikkapa ikäihmisen kaupassa tai apteekissa käynti, käteisen nosto automaatista tai ruoka-annoksen haku. Asiointiavustajat ovat kunnan hyvinvointitoimialan työntekijöitä ja seurakunnan työntekijöitä.

Apua tarjotaan mahdollisuuksien mukaan ja yksilöllisen tilanteen harkinnan perusteella. Jos kuntalaisella on asiakkuus kotihoitoon tai oikeus ateria- tai kotipalveluun, suositellaan otettavan yhteyttä ensi sijassa Raision sosiaali- ja terveystoimeen. Asiointiapu ei ole hätätapauksia varten eikä tarjoa terveydenhuollollisia palveluja. Toivomus on, että palvelun sujuvuuden ja riittävyyden takia, asiointiavussa suositaan ensisijassa omia verkostoja, kuten omatoimista sukulais-, tuttava- ja naapuriapua.

Neuvonnan, ohjauksen ja keskusteluavun osalta yhteyttä voi ottaa Ikäihmisten neuvonta ja palvelupisteen, Maunun Helmen, geronomi Niina Alapeltolaan 044 797 2170.

Yhteydenotot vapaaehtoisen asiointiavun pyytämistä varten arkisin klo 8–16: diakoni Anne Jaatinen 044 720 3706.

Päivitetty 24.3.2020