Fölin linja-auto.

Föli siirtyy keskikesän aikatauluihin 6.4.2020

Turun seudun joukkoliikenne Föli siirtyy käyttämään keskikesän aikatauluja maanantaista 6.4. alkaen. Keskikesän aikatauluilla tarkoitetaan koulujen loma-ajan aikatauluja, jotka ovat normaalisti voimassa kesäkuun alusta elokuun puoliväliin. Harvempiin aikatauluihin siirrytään koronavirustilanteen vuoksi. Fölin kesäaikataulukauden oli alun perin tarkoitus alkaa vasta 20.4.

Vaikka bussit kulkevat harvemmin 6.4. alkaen, Föli seuraa vuorokohtaisia matkustajamääriä ja reagoi tarvittaessa, mikäli jollain vuorolla kulkee odotettua enemmän matkustajia. Fölin matkustajamäärä on vähentynyt maaliskuun aikana noin 70 prosenttia, joten busseissa on pääsääntöisesti hyvin tilaa matkustaa. Jos mahdollista, matkustaminen kannattaa kuitenkin ajoittaa ruuhka-ajan ulkopuolelle.

– Ihmiset liikkuvat nyt normaalia vähemmän, kuten pitääkin koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Monien on kuitenkin edelleen kuljettava töihin tai muille asioille, joten joukkoliikennetarjontaa ylläpidetään vähentyneestä matkamäärästä huolimatta, sanoo joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte.

Kesäaikataulukirjoja ei jaeta kotiin – aikataulu kannattaa tarkistaa Fölin reittioppaasta

Fölin kesäaikataulukirjan voi noutaa avoinna olevista palvelu- ja latauspisteistä kuluvalla viikolla. Useimmilla linjoilla aikataulukirjassa kerrottu keskikesän aikataulu on voimassa sellaisenaan 6.4. Osalle linjoista on kuitenkin tehty ylimääräisiä harvennuksia, jotka on listattu Fölin liikennetiedotteessa osoitteessa https://www.foli.fi/korona. Lisäkarsinnat ovat pääasiassa samoja, jotka tehtiin jo talviaikatauluihin 25.3. alkaen, ja ne koskevat erityisesti perjantai- ja lauantai-iltojen yöliikennettä ja koululaisliikennettä. Lisäksi Ruissalon linja 8 jatkaa talviaikataululla toukokuun loppuun asti. Kuhankuonolle, Kurjenrahkan kansallispuistoon, liikennöidään linjoilla 21 ja 23 alkuperäisen suunnitelman mukaisesti eli viikonloppuisin 25.4. alkaen ja arkisin 1.6. alkaen.

6.4. voimaan tulevat aikataulut kannattaa ensisijaisesti tarkistaa Fölin reittioppaasta tai muista sähköisistä palveluista. Aikataulukirjoja ei tästä vuodesta alkaen jaeta postitse kotitalouksiin, mutta niitä on painatettu runsas määrä ja ne ovat saatavilla palvelupisteistä koko kesän ajan. Jos aikataulukirjalle ei ole välitöntä tarvetta, se kannattaa hakea vasta koronavirustilanteen laannuttua. Bussipysäkeillä olevat aikataulut vaihdetaan 6.4. alkavalla viikolla. Sähköiset pysäkkinäytöt näyttävät oikeaa tietoa heti aikataulukauden vaihtuessa.

Kuva: Taina Sohlman/Mostphotos