Voimistelupuisto ulkona.

Liikuntaneuvontaa ja opastusta omatoimiseen liikkumiseen

Virusepidemian aikanakin kuntoilua ja liikuntaa on mahdollista harrastaa omatoimisesti ja vastuullisesti – eli pääasiassa yksin. Nyt ”rajoitetun” liikkumisen tueksi ruskolaisille on tarjolla liikuntaneuvontaa puhelimitse sekä opastusvideo ulkokuntoilulaitteiden käyttöön.

Liikuntaneuvontaa puhelimitse

Ruskon kunnan liikuntapalveluvastaava, liikunnanopettaja Erkki Korpela on käytettävissä apuna, kun et tiedä, miten poikkeusoloissa voisi liikuntaa toteuttaa. Erkillä on perinpohjainen tieto Ruskon kunnan liikuntamahdollisuuksista sekä liikunnanopettajan kokemuksen myötä asiantuntemusta siitä, mitä vaikkapa kotioloissa voi keksiä kuntoa ylläpitääkseen.

Liikuntaneuvontaa voit pyytää puhelinnumerosta 044 436 3599 tiistaisin ja torstaisin klo 14–15 (muina aikoina numerossa on vastaaja, joka kertoo neuvonta-ajan).

Opastusvideo ulkokuntoilulaitteiden käyttöön

Ruskon hyvinvointipalvelujen ja HymyFitin yhteistyössä tekemältä opastusvideolta saat myös asiantuntevat ohjeet ja vinkit, miten treenata Ruskon kunnan alueella sijaitsevilla ulkokuntoilulaitteilla.

Videolla kuvatut kuntoilulaitteet sijaitsevat Vahdon kunnanosassa Jokikummun palvelutalon ja päiväkodin vieressä, Laukolan koulun lähistöllä ja Untontiellä. Lisää ulkokuntoilulaitteita on Vahdon ja Ruskon urheilukenttien lähimaastossa.

Kuntoillessa ota huomioon koronavirukseen liittyvä ohjeistus ja vältä kokoontumista eli treenaa yksin. Ulkokuntoilulaitteilla pidä hanskat kädessä tai pese kädet ennen ja jälkeen käytön. Vain terveenä tulee lähteä liikkumaan.