LSJH:n logo.

LSJH turvaa jätehuoltopalvelut poikkeustilanteessa

Tarkista koronavirustilanteen vaikutukset LSJH:n palveluihin täältä.


Jätehuolto on tärkeä yhteiskunnallinen peruspalvelu, joka on järjestettävä myös poikkeusoloissa. Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) pyrkii varmistamaan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittiset jätehuoltopalvelut koronavirustilanteen aikana ohjeistusten ja poikkeusjärjestelyjen avulla.  

LSJH:n tavoitteena on turvata jätehuoltopalveluiden toimivuus alueen jätehuollossa koronavirustilanteen aikana. Erityisesti jätteen vastaanotto ja käsittely sekä jätteenkuljetukset ovat palveluja, joiden jatkuvuus halutaan varmistaa valitsevissa poikkeusoloissa. LSJH vastaa kuljetusten järjestämisestä Kemiönsaaressa, Maskussa, Mynämäessä, Naantalissa, Nousiaisissa ja Raisiossa sekä Paraisten saaristoalueella ja Ruskon Vahdolla.

Kaikki alueen 12 lajitteluasemaa ja kiertävät keräykset palvelevat ainakin toistaiseksi normaalisti. Myös LSJH:n asiakaspalvelu on tavoitettavissa kaikissa jätehuoltoon liittyvissä kysymyksissä puhelimitse ja sähköisesti.

Poikkeuksia osaan palveluista

LSJH:n henkilökunnan työturvallisuuden ja terveenä pysymisen varmistamiseksi sekä kriittisimpien peruspalveluiden turvaamiseksi alueen jätehuollossa on päädytty tiettyihin poikkeusjärjestelyihin.

LSJH:n neuvontatoiminta on keskeytetty toistaiseksi. Keskeytys koskee neuvontatilaisuuksien järjestämistä ja vierailijaryhmien vastaanottoa sekä neuvontamateriaalien lainaamista. LSJH:n neuvojat eivät osallistu myöskään muiden järjestämiin tilaisuuksiin. Peruutuksista on tiedotettu asianosaisia henkilökohtaisesti. Neuvontaa saa edelleen puhelimitse ja sähköpostitse ottamalla yhteyttä LSJH:n asiakaspalveluun.

LSJH:n toimistot Turun Kuormakadulla ja Salon Korvenmäessä on suljettu henkilöasioinneilta. Myös LSJH:n poistotekstiilimyymälä Turun Kärsämäessä on suljettu toistaiseksi.

Asiakkaiden noutopalvelutilaukset suurille jätteille on jouduttu siirtämään myöhempään ajankohtaan asiakaskontaktien minimoimiseksi.

Lajitteluasemalla asioiville suositellaan korttimaksua, ja asiointia suositellaan siirtämään myöhemmäksi, jos se on mahdollista.

Alueen kuljetusurakoitsijat varautuvat mahdollisiin sairaustapauksiin ajamalla jätteenkuljetuksia etukäteen. Tämän vuoksi on mahdollista, että LSJH:n alueella jäteastioiden tyhjennyspäivät siirtyvät normaalista ajankohdasta +/- 1–2 päivällä.

Työntekijöitä ohjeistettu 

Jätehuoltopalveluiden turvaamiseksi LSJH:n oma henkilökunta sekä asukkaille jätehuoltopalveluja tuottavat yhteistyökumppanien työntekijät on ohjeistettu huolehtimaan työturvallisuudestaan virustartuntojen ehkäisemiseksi.

LSJH:ssa on pohdittu myös mahdollisia varallaolojärjestelyjä, jotta välttämättömät jätehuoltopalvelut pystytään järjestämään siinäkin tilanteessa, että suuri osa omasta henkilökunnasta sairastuu samanaikaisesti.

LSJH seuraa valtioneuvoston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Työterveyslaitoksen ja Suomen Kiertovoiman linjauksia asiassa. Alueen jätehuollon ohjeistuksia tarkennetaan tarvittaessa. Jätehuoltoon liittyvistä muutoksista tiedotetaan LSJH:n kotisivuilla osoitteessa www.lsjh.fi.

LSJH:n asiakaspalvelu palvelee puhelimitse arkisin klo 9–15 numerossa 020 47470 ja sähköpostitse asiakaspalvelu@lsjh.fi.

Sähköinen asiointi on asiakkaiden käytössä osoitteessa https://raportointi.lsjh.fi/sahas.jsp.

Lajitteluasemien yhteystiedot: www.lsjh.fi/jatekeskukset-ja-asemat

Lajitteluapua 24/7: www.lsjh.fi/abc

 

Ohjeita asukkaille

  • Laita nenäliinat ja lautasliinat toistaiseksi polttokelpoiseen jätteeseen, ei biojätteeseen.
  • Sairastuneen jätteet on kerättävä omaan roskakoriin, joka on päällystetty pussilla. Täyttynyt roskapussi suljetaan tiiviisti ja viedään polttokelpoisen jätteen astiaan. Tyhjennä roskakori päivittäin.
  • Sulje roskapussit hyvin joko ristiin sitomalla tai teippaamalla ennen niiden viemistä polttokelpoisen jätteen astiaan.
  • Mikäli jäteastian tyhjennyksissä tulee katkoksia, pakkaa jätteet tiiviisti ja säilö ne tilaan, jossa niistä ei ole haittaa terveydelle ja jossa esimerkiksi haittaeläimet eivät pääse levittämään jätteitä.
  • Lajittele pakkausjätteet tehokkaasti, jotta polttokelpoista jätettä syntyy vähemmän.
  • Älä jätä jätteitä miehittämättömille jätteen vastaanottopaikoille, mikäli jäteastiat ovat täynnä.
  • Siirrä asiointia LSJH:n lajitteluasemilla, mikäli se on mahdollista. Käytäthän korttimaksua käteisen sijaan.

 

Lisätiedot:

Jaana Turpeinen
palvelujohtaja, LSJH
puh. 044 727 6811