Päivittyvä tiedote Ruskon terveysaseman toiminnasta

Päivitetty 11.5.2020 klo 8.46.

Koronavirusepidemia jatkuu. Terveydenhuollon suuren kuormituksen vuoksi toivotaan, että koronavirukseen liittyviä tietoja haetaan ensisijaisesti THL:n sivuilta, jotta terveysaseman ajanvarauspuhelimet eivät ruuhkautuisi. THL:n sivuja päivitetään jatkuvasti ja sieltä löytyy tuorein tieto. Uutisia seuraamalla saa tietoja tämän hetken tilanteesta.

Sairasta lievät oireet kotona – terveydenhuolto auttaa vakavista oireista kärsiviä

Jos sinulla on lievän hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta, lepää ja sairasta rauhassa kotona. Pysyttele kotona, kunnes oireet loppuvat + 2 vrk. Ota yhteyttä terveydenhuoltoon, jos sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee. Tai mikäli tarvetta näytteenottoon.

Terveysasemalla keskitytään kiireelliseen hoitoon. Ei-kiireellisiä aikoja annetaan jälleen harkitusti, kaikki yhteydenotot ensin puhelimitse. Pitkäaikaissairaudet ja erilaiset vakavat oireet eivät saa jäädä hoidotta. Jo sovittuja kiireettömiä aikoja hoidetaan myös puhelimitse mahdollisuuksien mukaan.

Sairaslomatodistuksia ilman ajanvarausta ei toistaiseksi anneta

Ilman ajanvarausta olevat sairaan lapsen hoitamiseen tarvittavia todistuksia sekä työikäisten sairaslomatodistuksia ei anneta toistaiseksi ilman ajanvarausta, sillä kaikkien potilaiden tulee olla yhteydessä terveysasemaan ensin puhelimitse. Terveysasemalta toivotaan, että työntekijät voisivat sopia mahdollisuuksien mukaan sairaspoissaolo käytännöistä työnantajansa kanssa, jotta terveyspalveluita ei ruuhkauteta tämän takia. Todistukset toimitetaan kotiin postitse, reseptit hoidetaan sähköisesti.

Äitiys- ja lastenneuvola -tarkastukset ja -rokotukset toimivat jälleen normaalisti, mikäli koronavirusepidemia pysyy rauhallisena ja edellyttäen, että vähääkään sairaana ei neuvolaan saa tulla. Ehkäisyneuvola toimii supistetusti. Vahdon terveysaseman lääkäri- ja hoitajavo suljettuna toistaiseksi, neuvolat hoidetaan Vahdolla supistetusti.
Lääkärineuvola Ruskolla, terveydenhoitajan neuvolavastaanotto sekä Vahdolla että Ruskolla.

Terveysasemalla koronavastaanotto erillisellä sisäänkäynnillä – sisään vain ajanvarauksella

Raision terveysasemalla on erillinen hengitystietulehdusvastaanotto, johon kuuluvat myös RUSKOLAISET HENGITYSTIEINFEKTIO-oireiset, jotka tarvitsevat vastaanottoa sairautensa takia. Sisäänkäynti vastaanotolle on terveysaseman Kustavintien puoleiselta sivulta, joka löytyy terveysaseman pääovesta vasemmalla. Seuraa opastusta. Sinun ei tule käyttää terveyskeskuksen pääsisäänkäynnin ovia tullessasi hengitystietulehdusvastaanotolle.

Kaikille vastaanotoille tullaan puhelimessa tehtävän hoidon tarpeen arvion kautta, AJANVARAUS PUHELIMITSE 02-4343150 arkisin virka-aikana.

Virka-ajan ulkopuolinen päivystys

Myrkytystietokeskus

 

Voit testata omia oireitasi sivun oikeassa alakulmassa kohdassa: Kysy koronaviruksesta 24/7.