Päivittyvä tiedote Ruskon terveysaseman toiminnasta

Päivitetty 25.3.2020 klo 8.22.

Valtakunnassa poikkeustila. Ruskon ja Raision terveysasemalla valmistaudutaan koronavirusepidemian laajenemiseen. Terveydenhuollon suuren kuormituksen vuoksi toivotaan, että koronavirukseen liittyviä tietoja haetaan ensisijaisesti THL:n sivuilta, jotta terveysaseman ajanvarauspuhelimet eivät ruuhkautuisi. THL:n sivuja päivitetään jatkuvasti ja sieltä löytyy tuorein tieto. Uutisia seuraamalla saa tietoja tämän hetken tilanteesta.

Sairasta lievät oireet kotona – terveydenhuolto auttaa vakavista oireista kärsiviä

Jos sinulla on lievän hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta, lepää ja sairasta rauhassa kotona. Pysyttele kotona, kunnes oireet loppuvat. Ota yhteyttä terveydenhuoltoon, jos sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee.

Terveysasemalla keskitytään kiireelliseen hoitoon. Ei-kiireellisiä aikoja ei toistaiseksi anneta. Jo sovittuja kiireettömiä aikoja perutaan/hoidetaan puhelimitse mahdollisuuksien mukaan.

Sairaslomatodistuksia ilman ajanvarausta ei toistaiseksi anneta

Ilman ajanvarausta olevat sairaan lapsen hoitamiseen tarvittavia todistuksia sekä työikäisten sairaslomatodistuksia ei anneta toistaiseksi ilman ajanvarausta, sillä kaikkien potilaiden tulee olla yhteydessä terveysasemaan ensin puhelimitse. Terveysasemalta toivotaan, että työntekijät voisivat sopia mahdollisuuksien mukaan sairaspoissaolo käytännöistä työnantajansa kanssa, jotta terveyspalveluita ei ruuhkauteta tämän takia. Todistukset toimitetaan kotiin postitse, reseptit hoidetaan sähköisesti.

Myös neuvolatoimintoja supistetaan. Tämän viikon aikana siirrytään hoitamaan ainoastaan raskaana olevien neuvolapalveluita sekä alle 1-vuotiaiden neuvolakäynnit. Vahdon terveysaseman lääkäri- ja hoitajavo suljetaan toistaiseksi, neuvolat hoidetaan Vahdolla supistetusti.
Lääkärineuvola Ruskolla, terveydenhoitajan neuvolavastaanotto sekä Vahdolla että Ruskolla.

Terveysasemalla koronavastaanotto erillisellä sisäänkäynnillä – sisään vain ajanvarauksella

Raision terveysasemalla avataan erillinen hengitystietulehdusvastaanotto 17.3. aamulla, jonne ohjataan keskiviikosta 18.3. alkaen. RAISIOON myös KAIKKI RUSKOLAISET HENGITYSTIEINFEKTIO-oireiset, jotka tarvitsevat vastaanottoa sairautensa takia. Sisäänkäynti vastaanotolle on terveysaseman Kustavintien puoleiselta sivulta, joka löytyy terveysaseman pääovesta vasemmalla. Seuraa opastusta. Sinun ei tule käyttää terveyskeskuksen pääsisäänkäynnin ovia tullessasi hengitystietulehdusvastaanotolle.

Perusterveiltä ja hyväkuntoisilta hengitystieoireisilta ei oteta koronavirusnäytettä.

Kaikille vastaanotoille tullaan puhelimessa tehtävän hoidon tarpeen arvion kautta, AJANVARAUS PUHELIMITSE 02-4343150

 

Voit testata omia oireitasi sivun oikeassa alakulmassa kohdassa: Kysy koronaviruksesta 24/7.