Päivittyvä tiedote suun terveydenhuollon toiminnasta

Päivitetty 15.5.2020 klo 9.11.

Terveydenhuollon suuren kuormituksen vuoksi toivotaan, että koronavirukseen liittyviä tietoja haetaan ensisijaisesti THL:n sivuilta, jotta suun terveydenhuollon ajanvarauspuhelimet eivät ruuhkautuisi. THL:n sivuja päivitetään jatkuvasti ja sieltä löytyy tuorein tieto.

Vahdon hammashoitola on suljettu 24.5.20 saakka.

Suun terveydenhuolto koronaepidemian aikana

Akuutti ja kiireellinen hammashoito toteutetaan myös koronaepidemian aikana.

Kiireetöntä hoitoa toteutetaan edelleen rajoitetusti.

Hoidon tarve ja kiireellisyys arvioidaan suun terveydenhuollon ajanvarauksessa.

Toiminta ja hygieniakäytänteet ovat valtakunnallisten linjausten mukaisia. Hoito-ajat ovat normaalia pidempiä. Riskiryhmille voidaan toteuttaa hoitoa erityisjärjestelyin. Hoidon tarpeen arvion tekee suun terveydenhuollon ammattihenkilö.

Hoitoon kannattaa ehdottomasti hakeutua, jos suussa on oireita. Hoitamaton suun infektio saattaa aiheuttaa mm. yleisterveydellisiä ongelmia.

Koronaepidemian takia peruttujen aikojen tilalle pyritään järjestämään uusi aika. Se ei kuitenkaan välttämättä ole heti lähiaikoina sillä ohjeiden mukaan toimintaa laajennetaan varovasti epidemiatilanne huomioiden.

Uusia kiireettömiä tarkastusaikoja ei anneta, kuin poikkeustapauksissa (esim. leikkausta edeltävä hammashoito). Ole tarvittaessa yhteydessä ajanvaraukseen.

PERUUTA AIKASI, jos sinulla tai läheiselläsi on epäilys koronaviruksesta, sinulla on muu hengitystieinfektio tai olet matkustanut lähiaikoina ulkomailla tai kotimaassa.

Hengitystieinfektiopotilaille on maakunnan yhteinen suun terveydenhuollon hoitopaikka Moikoisten hammashoitolassa Turussa.