Vesivärimaaleja lautalattialla. Kuvassa teksti "Vinkkejä kotikouluun ja arjenhallintaan enjaksa.fi"

Lentävää läksytukea tarjolla

Osana Ruskon uutta verkkopalvelua on tarjolla myös läksytukea lapsille ja nuorille koulujen loppukirivaiheeseen. Etäpalveluna annettavaa läksytukea saa toukokuun loppuun asti maanantaista torstaihin klo 15–17.

Läksyissä tukevan chatin vastaajina on Finnairin vapaaehtoisia lomautettuja työntekijöitä, joilla on erilaisia koulutustaustoja. Osaamista heiltä löytyy pedagogiikasta matematiikkaan ja kielistä käsitöihin.

Chatin kautta lapset ja nuoret saavat läksytuen lisäksi myös tietoa siitä, miksi tiettyjen oppiaineiden opiskelu voi olla tulevan työuran kannalta tärkeää. Esimerkiksi lentäjä joutuu käyttämään työssään matematiikkaa ja maantietoa. Matkustamohenkilökunta taas kohtaa päivittäin erikielisiä matkustajia monista kulttuureista.

Palvelussa myös opastetaan turvallista netin käyttöä lapsille. Kaikki vapaaehtoiset on koulutettu tehtävään, ja heiltä on tarkastettu rikostausta.

– Lapset ja nuoret viettävät nyt koronakevään myötä tavallista enemmän aikaa verkossa, joten kotitehtävissä avustamisen lisäksi digiturvataidoista puhuminen ja niissä opastaminen on erityisen ajankohtaista, toteaa hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen.

Lentävä läksytuki -palvelussa on loppukevään ajan ajankohtainen haaste: ”Millä fiiliksillä sä palaat kouluun?” sekä vinkkejä myös vanhemmille koulutyön tukemiseen. Verkkopalvelua markkinoidaan suoraan ruskolaisten some-kanaviin.

Lue lisää: https://rusko.fi/2020/05/verkkopalvelu-ja-chat-nuorten-ja-vanhempien-tueksi/ ja tutustu palveluun: https://normaali.fi/laksy/