Nuoria tekemässä yhteistyötä.

Ruskon kunnan kesätyöpaikoista iloinen ilmoitus nuorille

Ruskon kunnan kesätyöhaku oli helmi-maaliskuussa, jolloin koronasta ei tiedetty vielä mitään. Vielä huhtikuussa vaikutti siltä, ettei tänä vuonna alaikäisiä nuoria voida koronarajoitusten vuoksi työllistää lainkaan. Huhtikuun lopussa ajateltiin, että vain puistotyöntekijät voidaan palkata; kokoontumis- ja etäisyysrajoitukset huomioiden.

Ruskon kunta kutsui lopulta kuitenkin 37 nuorta eri toimialueille avustaviin tehtäviin ja opettelemaan työelämää. Hakukriteerit täyttäneitä hakijoita oli tänä vuonna liki 50. Heitä valittiin toiveidensa mukaisiin paikkoihin esimiesten valintojen perusteella. Vain vanhusten hoivapuolen työpaikat (9 kpl) jäivät rajoitusten takia kokonaan täyttämättä.

Kun rajoitusten purkamisesta 1.6. alkaen tuli tieto, oli jo kiire ottaa yhteyttä nuoriin hakijoihin. Kiitos aktiivisten nuorten, työtarjouksiin tuli vastauksia pikaisesti. Nuoria ohjeistettiin keskustelemaan kotonaan koronarajoituksista. Jokainen hakija, jolle työtä tarjottiin, otti mielellään työpaikan vastaan.

– Kunnan kesätyö on kuukauden mittainen ja työpäivät ovat 6 tuntisia. Tänä aikana nuori pääsee jo hyvin sisään työpaikan tarjoamiin erilaisiin tehtäviin, saa mielekästä tekemistä, ensikosketuksen työelämään ja mahdollisuuden ansaita omaa rahaa. Työtodistuksenkin tästä saa, kesätyökoordinaattori Siina Saarela kertoo ja toivoo nuorille antoisaa ja opettavaista kesätyökokemusta.

Kesätyösetelit

Ruskon kunta on myös myöntänyt kesätyösetelin 20 ruskolaiselle nuorelle itse hankittuun työpaikkaan. Seteliä haki 31 nuorta. Setelin saamisen ehtona oli, että nuori on ruskolainen ja 15­­­­­­–18-vuotias. Tuki on 360 € nuoren palkkakustannuksiin ja se maksetaan työllistävälle yritykselle. Yritys voi sijaita missä päin Suomea vain.

Lisäksi kunnalle tulee töihin myös pari 18-vuotiasta nuorta, joiden palkkaamiseen kunta on saanut tukea yhteistyökuviosta Carunan kanssa. #duunienergiaa