Kasvomaskisuositus koko Varsinais-Suomen alueelle

Päivitetty 8.10.2020 klo 13.05

Uusi vahva maskisuositus astuu voimaan 8.10.20

Varsinais-Suomi on siirtynyt koronapandemian kiihtymisvaihteeseen. Koko Varsinais-Suomen alueella suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä 8.10. alkaen kaikissa tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää tai 1-2 m turvaväliä noudattaa. Erityisesti sisätiloissa järjestettävissä yleisötapahtumissa on joukkoaltistumisen riski. Maskisuositus koskee siis kaikkia julkisia yhteiskäyttöisiä sisätiloja, jos lähikontaktia ei voi välttää; esim. kauppoja, pankkeja, museoita, uimahalleja ja muita liikuntatiloja, 2. asteen oppilaitoksia, lukioita, korkeakouluja, kirkkoja, kirjastoja, busseja, odotustiloja jne.

Terveysasemalle tullessa suositellaan käyttämään omaa maskia.

Tarkemmat tiedot oheisista linkeistä TYKS:in ja THL:n sivuilta:

https://www.vsshp.fi/fi/Sivut/Koronavirusepidemia-2020.aspx

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille