Henkilö sairastaa flunssaa.

Omaolo-verkkopalvelu otettu käyttöön Ruskolla

Sähköinen terveys- ja hyvinvointipalvelu omaolo.fi on otettu käyttöön Ruskolla. Omaolo on verkkopalvelu, joka mahdollistaa muun muassa oman hoidon tarpeen arvioinnin, ajasta ja paikasta riippumatta.

Palvelun käyttö on helppoa, ja se säästää asiakkaita jonottamiselta sekä turhilta hoitokäynneiltä. Omaolon oirearvio kertoo luotettavasti vaativatko oireet ammattilaisen hoitoa vai riittääkö itsehoito. Jos asiakkaalla on esimerkiksi selkäkipua, epäilys virtsatietulehduksesta, flunssaa, polvikipua tai olkapään kipua, täyttämällä oirearviokyselyn Omaolo-palvelussa hän saa toimintaohjeita oireisiin.

Oirearvion avulla asiakas saa helposti ja luotettavasti tietoa hoidon tarpeesta ja kiireellisyydestä. Suositukset perustuvat ajantasaisimpaan tieteelliseen tutkimusnäyttöön ja kansallisesti yhteisesti sovittuihin kriteereihin. Oirearvio myös ohjaa sopivan avun piiriin.

Omaolon hoitosuositus voi vaihdella esimerkiksi kiireelliseen ohjaukseen päivystykseen tai ajanvaraukseen esimerkiksi hoitajalle, lääkärille tai vaikka fysioterapeutille terveyskeskukseen. Vaihtoehtona on myös, että suositukseksi annetaan kotona toteutettava omahoito. Omaolosta saat aina yksilöllisen vastauksen.

Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kirjautuneena palvelussa saa paikallisen toimintaohjeen ja oirearvion voi lähettää eteenpäin ammattilaiselle. Terveydenhuollon ammattilainen käy oirearvion läpi ja ottaa henkilöön yhteyttä. Näin asiakas säästyy puhelinsoitoilta ja puhelimessa jonottamiselta.

Perustiedot suositellusta jatkosta ja vinkkejä alueen palveluihin saa omaolosta ilman kirjautumistakin.

Omaolo-palvelu ei korvaa puhelinpalveluja, mutta antaa asiakkaalle uuden väylän ja mahdollisuuden saada apua.

Omaolo.fi tuo sähköiset sosiaali- ja terveyspalvelut vaiheittain kaikkien Suomessa asuvien ulottuville. Palvelu parantaa sosiaali- ja terveydenhuollon laatua sekä helpottaa asiakkaiden tiedonsaantia ja ammattilaisten työtä. Palvelu on Ruskon lisäksi käytössä esimerkiksi Raisiossa, Turussa, Naantalissa, Helsingissä, Oulussa, Tampereella ja Hämeenlinnassa.

Omaolo-palvelu löytyy osoitteesta www.omaolo.fi. Palvelu on käytettävissä 24/7.

 

Muistutamme, että Ruskon terveysasemalle ilmoittautuessa sinulla tulisi olla mukana virallinen henkilöllisyystodistus, vaikka olisitkin mielestäsi ennalta tuttu, esim. ajokortti kelpaa. Asioidessasi muun henkilön, esim. perheenjäsenen puolesta tulee sinulla olla hyväksytty puolesta asioinnin lupa.

Turvallista ja hyvää vointia toivottaa terveysaseman henkilökunta