Rokotuspiikki.

Koronarokotukset ovat käynnistyneet Raisiossa

Raision kaupunki aloitti 5.1.2021 sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunnan koronavirusrokotukset. Rokotuksia annetaan ensi vaiheessa henkilöstölle, joka hoitaa covid-19-potilaita ja ottaa koronanäytteitä. Raision kaupunki vastaa myös Ruskon sosiaali- ja terveydenhuollosta ja rokotuksista.

 

Rokotteiden saatavuudesta johtuen rokotettavien joukko on tässä vaiheessa pieni. Rokotusjärjestyksessä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamia suosituksia rokotusjärjestyksestä. Tammikuun aikana rokotetaan seuravaksi tehostetun palveluasumisen yksiköiden henkilökuntaa ja asukkaita.

 

Väestön rokotukset alkavat, kun rokotteita saadaan suurempia määriä. Rokotteiden ominaisuudet ja käyttötarkoitus ratkaisevat tarkemman rokotusjärjestyksen.

 

THL täsmentää väestöryhmien tarkempaa jaottelua alaryhmiin iän, riskitekijöiden, vakavalle taudille alttiuden tai muiden asiaan vaikuttavien tekijöiden perusteella. Jaottelu perustuu lääketieteelliseen näyttöön ja myyntiluvan saaneiden rokotteiden hyväksyttyihin käyttöaiheisiin. Lasten rokottaminen tulee ajankohtaiseksi vasta kohderyhmän tutkimusten valmistuttua.

 

Koronarokotusten järjestämisestä ovat vastuussa kunnat. THL huolehtii rokotteiden toimittamisesta ja asiantuntijatuesta kunnille. Rokotukseen osallistuminen on vapaaehtoista.

 

Ruskon terveysasema tiedottaa kuntalaisten rokotusten alkamisesta myöhemmin, kun tarkempi ajankohta on tiedossa.