Koronarokotukset

Päivitetty 25.2.2021 (26.2.2021 päivitetty ikä 18-69 vuotiaille)

HUOM Tänään torstaina 25.2. on auennut uusia Koronarokotusaikoja riskiryhmään 1. kuuluville 18-69 vuotiaille. Ajat ensi viikolle, vk 9, Raisioon.

ajanvaraus: nettiajanvaraus https://raisio.terveytesi.fi/portal#/main

tai puhelimitse 02-4343150 koronarokotus ajanvaraukset, kohta 5,valitse oikein!

https://www.raisio.fi/fi/uutiset/koronarokotusten-tilanne-raisiossa-viikolla-8


Päivitetty 22.1.2021

Tilanne Koronarokotusten osalta 19.2.21:

Yli 80-vuotiaat  ,Ruskon srk-talolla

 • vk 7 on rokotettu Yli 80v :ta aloittaen yli 90 v:sta. Kaikki yli 80 vuotiaat : heille soitetaan ja annetaan aika,rokotukset tapahtuvat Ruskon seurankuntatalolla ajanvarauksen mukaan . Ikäperuste etenee järjestyksessä; >90v,  87-89v,  84-86v,  80-83v ,kaikkiin otetaan yhteyttä vuorollaan numerosta  044 797…
 • vk 8 rokotukset jatkuvat 2pv/viikko
 • vk 9 rokotukset 3pv/viikko Ruskon seurankuntatalolla kuten edellä.
 • Samassa taloudessa asuvat omaishoitajat,puolisot saavat myös rokotukset.
 • Myös kotihoidon palveluiden piirissä oleviin oltu yhteydessä.

SAMANAIKAISESTI:

RISKIRYHMÄÄN 1 kuuluvat  60-69 v Raision terveysasemalla  (ks riskiryhmät THL tai aiemmasta viestistä)

 • vk 7 on rokotettu ensimmäisiä riskiryhmään 1 kuuluvia
 • vk 8 riskiryhmään 1 kuuluvien 60-69 vuotiaiden rokotuksia jatketaan ,nämä ajat jo täynnä
 • vk 9 riskiryhmään 1 kuuluvien 60-69 vuotiaiden rokotukset Raision terveysasemalla. Näiden rokotteiden ajat tulevat varattaviksi torstaina 25.2.2021.

Jatkossa uusia koronarokotusaikoja avataan aina torstaiaamuisin klo 8. Kun rokotusajat ovat täynnä, siitä julkaistaan tieto kaupungin koronainfosivuilla raisio.fi/korona, tämän jälkeen aikoja on mahdollista varata vasta seuraavana torstaina. 18-60 v riskiryhmäläisten rokotuksista tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Ajanvaraus ohjeet ks aiempi viesti, nettiajanvaraus https://raisio.terveytesi.fi/portal#/main

tai puhelimesta 02-4343150 koronarokotus ajanvaraukset, kohta 5,valitse oikein !, jotta muu ajanvaraus ei ruuhkaudu.

70-79 vuotiaat

Rokotetaan ikäperusteisesti vuorollaan. (THL määritelmän mukaisesti). Tarkempi informaatio myöhemmin.

-Terveyskeskuksen vaihdon tehneet saavat rokotuksen joko omasta kotikunnastaan tai uudesta, vaihtuneesta terveyskeskuksesta.


Päivitetty 15.2.2021

Lisää aikoja avataan riskiryhmäläisten 60-69 -vuotiaiden rokotuksiin

Raision kaupunki on aloittanut ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvien raisiolaisten ja ruskolaisten rokotukset. Rokotuksia annetaan ensin tähän ryhmään kuuluville 69–60-vuotiaille. Viikolla kahdeksan saadaan jälleen pieni erä AstraZenecan koronarokotetta ja uusia rokotusaikoja avataan ajanvaraukseen. AstraZenecan rokotetta ei toistaiseksi anneta Suomessa yli 70-vuotiaille.

Raision rokotusjärjestys noudattaa THL:n suosittelemaa riskiryhmien rokotusjärjestystä. Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

Tartuntatautilääkäri tarkastaa ajanvarausten yhteydessä ilmoitetun perusteen rokotukselle. Viime viikolla havaittiin väärin perustein tehtyjä ajanvaruksia. Väärin perustein ajan varanneisiin oltiin yhteydessä ja aika peruttiin. Sairausperuste tarkastetaan uudelleen rokotuksen yhteydessä, joten ajan varanneita kehotetaan ottaamaan mukaan pätevä todistus sairaudesta, jonka perusteella rokotus haetaan.

Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on jokin seuraavista sairauksista tai lääketieteellisistä tiloista:

Elinsiirto tai kantasolusiirto

Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti

Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö

Vaikea krooninen munuaissairaus

Vaikea krooninen keuhkosairaus

Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes

Downin oireyhtymä (aikuiset)

Tähän ryhmään kuuluvat voivat varata ajan rokotukselle. Rokotukset toteutetaan viikolla kahdeksan. Lisää rokotusaikoja tulee varattavaksi sitä mukaa kun rokotteita saadaan lisää.

Puheluruuhkan välttämiseksi kaupunki toivoo varauksia ensisijaisesti sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta: https://raisio.terveytesi.fi/portal#/main

Rokotuksen voi myös varata oman kotikunnan terveysaseman puhelinajanvarauksesta. Koska rokotemäärä on pieni, myös ruskolaiset rokotetaan Raision terveysasemalla.

Ajanvarauksia seurataan niin, että tasapuolisuus raisiolaisten ja ruskolaisten rokotteiden saannissa säilyy.


Päivitetty 11.2.2021

Riskiryhmälaisten koronarokotukset 60–69-vuotiaille alkavat Raisiossa

Raision kaupunki aloittaa ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvien raisiolaisten ja ruskolaisten rokotukset. Rokotuksia annetaan ensin tähän ryhmään kuuluville 69–60-vuotiaille.

Riskiryhmien rokotukset voidaan aloittaa, kun Raisioon saadaan ensi viikolla 100 annoksen erä AstraZenecan koronarokotetta. AstraZenecan rokotetta ei toistaiseksi anneta Suomessa yli 70-vuotiaille.

Raision rokotusjärjestys noudattaa THL:n suosittelemaa riskiryhmien rokotusjärjestystä. Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila:

 • Elinsiirto tai kantasolusiirto
 • Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
 • Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
 • Vaikea krooninen munuaissairaus
 • Vaikea krooninen keuhkosairaus
 • Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
 • Downin oireyhtymä (aikuiset)

Tähän ryhmään kuuluvat voivat 11.2. alkaen varata ajan rokotukselle. Rokotukset alkavat viikolla seitsemän. Lisää rokotusaikoja tulee varattavaksi sitä mukaa kun rokotteita saadaan lisää. Oikeus rokotukseen tarkastetaan kaikilta rokotukseen tulijoilta.

Puheluruuhkan välttämiseksi kaupunki toivoo varauksia ensisijaisesti sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta,johon pääset tästä linkistä . Rokotuksen voi myös varata oman kotikunnan terveysaseman puhelinajanvarauksesta, Ruskolla puhelinvalikossa viimeisenä kohta 5,koronarokotusten ajanvaraus  . Koska rokotemäärä on pieni, myös ruskolaiset rokotetaan Raision terveysasemalla, sisään terveysaseman pääovesta ,jonka jälkeen opasteet/ilmoittautuminen  .

Ohjeet terveysasemalle rokotukseen saapuvalle

 • Rokotukseen voi tulla vain ajanvarauksella.
 • Oikeus rokotukseen tarkastetaan kaikilta rokotukseen tulijoilta. Riskiryhmäläisten rokotus nopeutuu, kun otat mukaan Kela-kortin, lääkärintodistuksen tai muun asiakirjan, josta diagnoosi voidaan tarkastaa. Tarvittaessa diagnoositiedot löytyvät potilastietokannasta.
 • Rokotukselle saa tulla vain terveenä. Pukeudu niin, että rokotettavan olkapään saa helposti paljaaksi.
 • Käytä maskia koko rokotustapahtuman ajan. Desinfioi kätesi heti sisään tullessasi.
 • Tule paikalle ajoissa. 10 minuuttia riittää hyvin, jotta aula ei ruuhkaudu. Muista säilyttää turvaväli.
 • Sinut kutsutaan rokotukseen nimellä.
 • Saat rokotuksen yhteydessä kirjalliset ohjeet ja uuden ajan tehosterokotteelle. On erittäin tärkeää, että tulet myös tehosterokotteelle.
 • Rokotuksen jälkeen vointiasi seurataan paikan päällä 15 minuuttia.

Koronarokotukset etenevät valtioneuvoston rokotusjärjestyksen mukaisesti. Raision kaupunki vastaa Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueen rokotuksista.

Rokotusjärjestys

 1. COVID-19 -tautiin sairastuneiden tai perustellusti sairastuneeksi epäiltyjen henkilöiden tutkimiseen, välittömään hoitoon tai huolenpitoon liittyvä tai muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä sosiaalihuollon iäkkäille henkilöille tarkoitetun asumispalvelun ja laitoshoidon henkilöstö ja asukkaat
 2. 70 vuotta täyttäneet ja vanhemmat henkilöt; ikäryhmittäin yli 80-vuotiaat, 79–75-vuotiaat, 74–70-vuotiaat
 3. Henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus
 4. Henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus
 5. Muut kuin kohdissa 1-3 tarkoitetut henkilöt.

 

vk 5 Ruskon, Vahdon alueella kohdan 1 rokotukset on saatu suurimmalta osin päätökseen ensimmäisen rokoteannoksen osalta.

vk 6 ma ja ti ,8.-9.2. jatketaan päivätoiminnan kävijöiden rokotuksia

vk 7 aloitetaan ikäperusteiset rokotukset seuraavasti:

 • Kaikille 80-vuotiaille ja sitä vanhemmille ruskolaisille soitetaan henkilökohtaisesti, kun on heidän vuoronsa saada koronarokote. Soittamiset aloitetaan vanhimmasta ikäluokasta. Eli ensin soitetaan 90-vuotiaille ja sitä vanhemmille, soitetaan, kunnes heidät tai lähiomaisensa tavoitetaan.
 • Puheluita soitetaan arkipäivisin klo 8-16 numerosta, joka alkaa numeroilla 044 797.
 • Jokaiselle soitetaan henkilökohtaisesti. Puhelun yhteydessä kysytään halukkuus rokotukseen ja annetaan samalla aika rokotukselle. Rokotus tapahtuu Ruskon seurakunnan tarjoamissa tiloissa ja tila tarkentuu soiton yhteydessä.
 • Myös samassa taloudessa asuva puoliso tai omaishoitaja pyritään rokottamaan samalla kertaa.
 • 70-79 vuotiaiden rokotuksista tullaan informoimaan myöhemmin, kun rokotukset tulevat ajankohtaiseksi.

 

Puhelinneuvonta

Raision terveysaseman koronarokoteneuvonta vastaa arkisin klo 12-13 numerossa 040 559 5434. Puhelimeen vastaa terveydenhoitaja tai sairaanhoitaja. Neuvontanumeroa ei voi käyttää ajanvaraukseen. Puheluruuhkan välttämiseksi toivotaan, että ne, jotka voivat käyttää internetiä, tutustuisivat rokotetietoon ensisijaisesti THL:n sivujen kautta.

 

Riskiryhmäläiset

Kohtien 3 ja 4 riskiryhmäläisten rokotuksista ,sekä kohdan 5 henkilöiden rokotuksista informoidaan sitä mukaa ,kun rokottaminen tulee ajankohtaiseksi .

Seuraavasta linkistä THL sivuilta löytyy 5.2.21 julkistettu riskiryhmien koronarokotusten järjestys:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/rokotteet-ja-koronavirus/rokotusjarjestys-ja-covid-19-taudin-riskiryhmat/riskiryhmien-koronarokotusten-priorisointijarjestys


Tietoa covid-19 rokotusten toteutuksesta Raisiossa

Raisiossa covid-19 rokotukset aloitettiin  tammikuun alussa. Valtioneuvosto on päättänyt Suomen rokotusjärjestyksestä 22.12.2020 antamallaan asetuksella. Sen mukaan rokotteita tarjotaan eri väestöryhmille seuraavassa järjestyksessä:

 1. COVID-19 -tautiin sairastuneiden tai perustellusti sairastuneeksi epäiltyjen henkilöiden tutkimiseen, välittömään hoitoon tai huolenpitoon liittyvä tai muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä sosiaalihuollon iäkkäille henkilöille tarkoitetun asumispalvelun ja laitoshoidon henkilöstö ja asukkaat
 2. 70 vuotta täyttäneet ja vanhemmat henkilöt; ikäryhmittäin yli 80-vuotiaat, 79–75 vuotiaat, 74–70 vuotiaat
 3. Henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus COVID-19 -taudille altistavia sairauksia
 4. Henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus
 5. Muut kuin kohdissa 1-3 tarkoitetut henkilöt.

Rokotteiden saatavuudessa on ollut ongelmia. Rokotukset ovat edenneet Raisiossa kuitenkin edellä mainitussa järjestyksessä. Tammikuun lopulla koronatyötätekevä henkilöstö on saatu rokotettua ja rokotteita on siirrytty antamaan iäkkäille henkilöille tarkoitetun asumispalvelun ja laitoshoidon henkilöstölle ja asukkaille, tehosterokotteet vielä jatkuvat. Helmikuun alussa edetään kotihoidon henkilökuntaan ja asiakkaisiin.

Tämän jälkeen siirrytään ohjeen mukaisesti rokottamaan ikäperusteisia rokotuksia. Ensimmäisenä ikäperusteisesti rokotusvuorossa ovat yli 80-vuotiaat ja heidän omaishoitajansa. Heihin ollaan tai on jo oltu henkilökohtaisesti puhelimitse yhteydessä niin Raisiossa kuin Ruskolla, jonka asukkaiden rokotuksista Raision kaupunki myös huolehtii. Iäkkäiden rokotukset pyritään järjestämään oman kunnan alueella, todennäköisesti Ruskolla ja Vahdolla terveysasemilla.

Rokotusten aikataulut ja järjestelyt riippuvat rokotteiden saatavuudesta, jota ei valitettavasti voida ennustaa kovin pitkälle. Rokotusten edistymisestä tiedotetaan muun muassa internet –sivustoilla Rusko, Raisio, mahdollisuuksien mukaan myös paikallislehdissä ja esim. Ruskolaisessa .

Kun Raision kaupunki saa suuremman rokote-erän, siirrytään joukkorokotuksiin. Joukkorokotusten alkamisesta tiedotetaan mahdollisimman aikaisin etukäteen. Joukkorokotukset tapahtuvat Kerttulan liikuntahallissa. Mahdollisesti myös työterveyshuollot alkavat rokottaa, jolloin he informoivat asiasta.

Ohje rokotusajan varauksesta 

Huom. joukkorokotukset eivät ole vielä alkaneet eikä niihin voi varata aikaa. Ohje tulee voimaan, kun joukkorokotukset alkavat. Joukkorokotusten alkamisesta tiedotetaan Raision koronarokotus sivulla.

Varaa aika rokotukseen. Toivomme ajanvaraukset mieluiten sähköisen ajanvarauksen kautta, jotta terveysaseman puhelinajanvaraus ei ruuhkaudu. Valitse sähköisessä ajanvarauksessa, mihin rokotusryhmään kuulut. Valitsemalla oikein saat rokotteen oikeassa järjestyksessä ja nopeutat rokotusten etenemistä. Tästä linkistä pääset sähköiseen ajanvaraukseen.

 • Jos sinulla on iän mukainen oikeus saada rokote, valitse sähköisestä ajanvarauksesta aika ikäperusteisesti.
 • Jos sinulla on sairauden pohjalta oikeus saada rokote, valitse sähköisestä ajanvarauksesta sairausperusteinen aika.
 • Jos olet tulossa rokotteelle ilman eritysperustetta valitse tavallinen koronarokotusajanvaraus
 • Voit myös varata ajan puhelimitse valitsemalla ajanvarausvalikostamme koronarokotteen.

Ohje rokotukseen saapumisesta

Tulethan rokotukselle aina vain terveenä. Rokote annetaan olkapäähän. Huomioithan pukeutumisessasi, että rokotustilanteessa olkapää saadaan vaivatta paljaaksi.

Toimintaohje Kerttulan liikuntahallissa

 • Kulku rokotukselle tapahtuu Kerttulan liikuntahallin (Kisakatu 4, Raisio) pääovesta. Huomioi saapuessasi, että poistuminen tapahtuu sivuovesta, eri puolelta rakennusta.
 • Käytä suu-nenäsuojusta (maskia) koko rokotustapahtuman ajan.
 • Desinfioi kätesi heti sisään tullessasi.
 • Tule paikalle ajoissa, mutta 10 minuuttia riittää hyvin, jottei aula ruuhkaudu. Muistathan säilyttää turvavälin.
 • Pääsisäänkäynnin aulassa on henkilökuntaa, joka avustaa sinua eteenpäin. Ilmoittautuminen on aulassa. Aulassa on rokotuksesta myös lyhyt tietoisku rokotteesta.
 • Riisu päällysvaatteet ennen rokotushuoneeseen menoa, näin saamme rokotukset sujumaan. Ota kuitenkin takki mukaasi, sillä uloskäynti tapahtuu eri puolelta rakennusta.
 • Sinut kutsutaan nimellä rokotukseen
 • Saat rokotuksen yhteydessä kirjalliset ohjeet ja saat myös uuden ajan tehosterokotteelle. Tehosterokote annetaan rokoteaineesta riippuen noin 21 vuorokauden jälkeen ensimmäisestä. On erittäin tärkeää, että tulet myös tehosterokotteelle.
 • Rokotuksen jälkeen vointiasi seurataan paikan päällä 15 minuuttia erillisessä seurantatilassa, jonne sinut ohjataan. Huolehdi turvaväleistä. Mikäli vointisi muuttuu jotenkin huonommaksi seurannan aikana, ota heti yhteyttä salihenkilökuntaan.
 • Poistu salin sivuovesta.