Lapsia hyppimässä iloisesti.

Alle 12-vuotiaiden harjoitteluryhmien toiminnan rajoituksia kevennetään

Tiistaina 9.2.2021 kokoontunut Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä kevensi lasten ryhmäharrastustoimintaa koskevia suosituksiaan. Alle 12-vuotiaiden oman ryhmän tai joukkueen kesken myös lähikontaktia sisältävät harjoitteet ovat jatkossa mahdollisia. Pelaaminen muita joukkueita vastaan ei edelleenkään ole sallittua eikä kilpailuja tai esiintymisiä tule järjestää. Varsinais-Suomi on yhä koronan leviämisvaiheessa eikä suositusten höllentämiselle muilta osin ole edellytyksiä.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on ollut voimassa suositus, jonka mukaan alle 12-vuotiaiden harrastustoiminta on ollut mahdollista vain, jos se on järjestetty turvavälejä ja kokoontumisrajoituksia noudattaen. Koordinaatioryhmä keskusteli OKM:n ja THL:n 2.2.2021 aiheesta antamasta ohjeesta. Valtioneuvoston periaatepäätöksen lähtökohtana on, että alle 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoimintaa ei rajoitettaisi.

Varsinais-Suomessa alle 12-vuotiaat voivat jatkossa harjoitella pelinomaisesti nimenomaan oman harrastusryhmänsä kesken. Koronakoordinaatioryhmä korostaa, että alle 12-vuotiaiden harrastusryhmissä on jatkossakin suositeltavaa kokoontua aina samoissa kokoonpanoissa. Myöskään kilpailutapahtumia, konsertteja, esityksiä, näytöksiä tai muita kohtaamisia muiden harrastusryhmien kanssa ei pidä järjestää. Erityistä huomiota tulisi kiinnittää kuorotoimintaan liittyviin riskeihin, sillä esimerkiksi musiikinopetuksessa suositellaan edelleen välttämään kuorolaulua.

– Noudatetaan edelleen turvallisen harrastamisen kriteerejä. Näin voimme varmistaa, että lapset voivat harrastaa monipuolisesti ja siten estää heidän putoamisensa hyvinvointia edistävästä harrastustoiminnasta, Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän puheenjohtaja Mikko Pietilä sanoo.

Koronakoordinaatioryhmä piti yli 12-vuotiaiden nuorten harrastustoimintaan liittyvät suositukset ennallaan. Käytännössä turvavälejä tulee pystyä noudattamaan kaikessa nuorten – sekä luonnollisesti aikuisten – harrastustoiminnassa.