Kunnan vaakuna logolla.

Perusopetus tiedottaa väistötilaratkaisuista Maunun koulun peruskorjauksen yhteydessä

Yhdessä yläkoulun rehtorin, Helka Kalajoen ja HV/KK-koulun rehtorin, Jyrki Anttilan kanssa olemme suunnitelleet peruskorjausajan väistötilaratkaisuja.

Yläkoulun väistötilat tulevat Kirkonkylän koulusta ja Ruskotalolta. Hiidenvainion koulusta Maunun yläkoululaiset eivät tarvitse väistötiloja. Hiidenvainion kouluun jäävät nykyiset 2. luokkalaiset, joten siellä opiskelee ensi vuonna 1.-3. luokkalaisia. Hiidenvainiossa on huomattavasti enemmän oppilaita lukuvuonna 2021-2022 kuin tänä lukuvuonna.

Merttelän kouluun sijoittuu ensi lukuvuonna neljä yleisopetuksen luokkaa. Toisena lukuvuotena peräkkäin koulussa aloittaa elokuussa 2021 oma 1. luokka.

Maunun koulun oppilaat tarvitsevat Ruskotalon yläsalia tiistai-iltapäivisin klo 13-15. Korjauksena valtuuston 22.2. kokouksessa esitettyyn tietoon Ruskotalon väistötiloista totean, että Ruskotalon keittiötä sekä sen yhteydessä olevaa ”olohuonetilaa” koulu tarvitsee päiväaikaan. Kolmena päivänä klo 8-15 ja kahtena klo 8-13. Pahoittelen sekaannusta tämän asian tiedottamisessa.

Koulujen väistötilaratkaisut eivät vaikuta iltakäyttäjien salivuoroihin.

Tavoitteenamme on ollut se, että hyödynnämme kunnan nykyisiä tiloja väistötilaratkaisuissamme. Kalliita väistötilaelementtejä emme käytä eivätkä väistötilat aiheuta kunnalle kustannuksia. Olemme huomioineet suunnittelussa näin ollen myös taloudelliset seikat.

Ruskolla 2.3.2021

Kai Laitinen, johtava rehtori