Supernanny pian lainattavissa Ruskolla

Supernanny – lainattavaa kasvatusapua -hankkeen toiminta on startannut Ruskolla. Kokeilujakson jälkeen palvelu avautuu laajempaan käyttöön toukokuussa. Työntekijänä hankkeessa on aloittanut sosionomi ja perheterapeutti Anne Suomalainen.

Hankkeessa kehitettävä supernanny-palvelu tarkoittaa kotiin lainattavaa kokenutta kasvatusalan ammattilaista, joka auttaa ruskolaisia pikkulapsiperheitä kasvatusasioissa sekä tavallisimmissa perhe-elämän pulmissa. Tarkoituksena on tuottaa helposti ja joustavasti uudenlaista mutta arkista palvelua lapsiperheille, ilman lähetettä tai soittoaikoja.

Ensin nopeasti kehitetään kokeilujen kautta toimiva palvelumalli. Joka tapauksessa supernannyn apua tulee olemaan saatavilla perheille kevään mittaan, kertoo hanketta johtava hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen.

Hankkeessa supernannyna – tai virallisemmin projektikoordinaattorina – on aloittanut vastikään Anne Suomalainen, jolla on pitkä kokemus lapsiperheiden auttamisesta erilaisissa tilanteissa ja palveluissa.

Olen innoissani tästä hankkeesta, jossa lapsiperheitä autetaan heidän arjessaan mahdollisimman varhain, joustavasti ja toivon mukaan siten, että avun vastaanottamisesta tulee jopa houkuttelevaa, sanoo Anne Suomalainen.

Hankkeessa pilotoidaan supernanny-palvelua muutamien lapsiperheiden kanssa maalis–huhtikuussa yhteistyössä kunnan varhaiskasvatuksen, neuvolan ja perhepalveluiden kanssa. Varsinainen palvelu aukeaa ”lainattavaksi” ruskolaisille lapsiperheille toukokuun alussa.

Ruskon kunta on saanut Supernanny – lainattavaa kasvatusapua lapsiperheille -hankkeelle kehittämisrahoitusta Varsin Hyvä ry:n Leader -rahoituksesta. Hanke kestää loppuvuoden 2021.

Lisätietoa:

Hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen, etunimi.sukunimi@rusko.fi, puh. 044 4333 523

Projektikoordinaattori Anne Suomalainen, etunimi.sukunimi@rusko.fi, puh. 044 433 3511