Frisbeegolf-kartta.

Ruskon frisbeegolfradoilla vilkasta korien kilinää

Koronapandemia rajoituksineen on lisännyt selvästi frisbeegolfin suosiota. Ruskon radoillakin on riittänyt innokkaita heittäjiä ja korit ovat kilisseet tiuhaan. Ruskon kunnan alueella on käytettävissä kolme erilaista frisbeegolfrataa.

Lähikunnissa on keskusteltu ratojen sulkemisesta pandemian vuoksi, mutta Ruskolla luotetaan ainakin vielä toistaiseksi käyttäjien harkintaan turvaväleistä ja kohtaamisten välttämisestä. Myös joidenkin kuntien käyttöön ottamia ratojen käyttömaksuja ei ole Ruskolla harkittu. Hyvä vaan, että porukka liikkuu ja on luonnossa, toteaa Ruskon liikuntapalveluvastaava Erkki Korpela tyytyväisenä.

Vuonna 2019 valmistuneen täysmittaisen 18-korisen Vahdon ja lyhyemmän yhdeksän korin Päällistönmäen radan lisäksi keskustan alueelta löytyy viime vuoden lopulla valmistunut 6-väyläinen Ruskon multigolfrata, jossa voi perinteisen frisbeegolfin lisäksi pelata esimerkiksi jalkapallogolfia.

Vahdon frisbeegolfrata kulkee Vahdon urheilukentän ja sen ympäristöön sijoittuvan pururadan kumpuilevassa metsämaastossa. Radalta löytyy sekä teknisiä metsäväyliä että avoimempia hakkuuaukeille sijoittuvia väyliä. Väylien pituudet vaihtelevat 48 metristä 150 metriin. Rata on saavuttanut suosiota niin ruskolaisten kuin ulkopaikkakuntalaistenkin keskuudessa.

Ruskolla Päällistönmäen metsän siimeksessä sijaitseva 9-väyläisellä radalla on reippaan puoleisia korkeuseroja. Väylien pituudet vaihtelevat 51 metristä 96 metriin.

Keskustan urheilukenttien läheisyydessä on perinteisempiä frisbeegolfratoja monikäyttöisempi ns. multigolfrata. Multigolfissa yhdistyvät frisbeegolf, jalkapallogolf ja lisäksi muovimailoilla pelattava golf. Rata soveltuu myös aloitteleville harrastajille.

Ruskon pääkirjastosta voi lainata frisbeegolf-settejä laukkuineen, joissa on draiverit eli pitkälle lentävät kiekot, mid-range- eli lähestymiskiekot sekä lyhyisiin heittoihin käytettävät putterit.

 

Katso Ruskon frisbeegolfratojen tarkemmat tiedot: https://frisbeegolfradat.fi/radat/Rusko/

Lue lisää lajista: https://fi.wikipedia.org/wiki/Frisbeegolf

Lisätietoja: liikuntapalveluvastaava Erkki Korpela, erkki.korpela(at)rusko.fi, 044 4333 669