Kunnanjohtaja Kari Lehtinen.

Aprilliuutinen: Ruskon kunnanjohtajaa epäillään kahvikassavarojen tuhlaamisesta hiusmuotoiluun

Lue myös: Ruskon aprillipila keräsi ennätyksellisen huomion ja kaatoi kunnan nettisivut


Kuntavertailuissa erinomaisesti menestyneen varsinaissuomalaisen Ruskon kunnanjohtajaa Kari Lehtistä epäillään ns. yliviikaroinnista (kts. alla) eli kunnan henkilöstön kahvikassavarojen tuhlaamisesta omiin hiusmuotoilupalveluihin. Epäily on saanut alkunsa Lehtisen erityisen hyvältä ja pehmeältä näyttäneestä hiuslaitteesta monissa viime viikkojen Teams-palavereissa.

Selvästi ovat olleet hiukset eri tavalla kuin ennen, jotenkin pehmeämmät ja kuohkeammat. Samaan aikaan kahvihuoneen kassaan, jolla kustannetaan perinteikäs perjantaipullon arvonta, ei ole kertynyt varoja entiseen tahtiin. Kari on niitä harvoja, jotka kunnantalolla lähes päivittäin työskentelevät, muu pullonarvontaporukka on pääsääntöisesti etähommissa. Jotain poikkeuksellista asiassa siis täytyy olla, kommentoi nimetön henkilöstön edustaja tietohallinnosta.

Asiaa selvitellään ja kahvikassatyöryhmä on kutsunut Lehtisen nähtäväkseen seuraavaan varojen käyttöä koskevaan kokoukseensa. Tällöin verrataan kunnanjohtajan kuvia ennen ja jälkeen epäilysten leimahtamista.

Yliviikaroida
Lainaus Nykysuomen sanakirjasta

Lehtinen itse kommentoi lomaltaan, ettei ymmärrä syntynyttä kohua, ja että on hoitanut hiuksiaan tervashampoolla kuten tähänkin asti. Hän arvelee lisäksi, että kyseessä saattaa olla keski-ikäistyvän ja pahasti kaljuuntuvan tietohallinnon työryhmän tietoinen ajojahti tähän aikaan vuodesta.

Katsokaa niiden henkilöiden kuontaloita, ei ole paljon laitettavaa, Lehtinen lataa takaisin.

Lue lisää Ruskon kohusta