VASKI kirjastot

Vaski-kirjastot ovat suljettuina 19.5.–3.6.2021

Ruskon pääkirjasto ja Vahdon lähikirjasto ovat suljettuina 19.5.–3.6.2021, koska kirjastojen tietojärjestelmä vaihdetaan. Myös muut Vaski-kirjastot ovat suljettuina. Tietojärjestelmän vaihto alentaa kirjastojen tietojärjestelmäkustannuksia sekä mahdollistaa uusien palvelujen kehittämisen.

Sulkuaikana lainoja ei voi palauttaa, sähkökirjojen lainaus onnistuu verkosta

Sulkuaikana lainat eivät eräänny eikä erääntyneistä lainoista kerry maksuja. Koska kirjasto ei sulkuviikon aikana voi käsitellä aineistoja, palautukset pyydetään tuomaan vasta kirjastojen avauduttua. Palautusluukun käyttöä pyydetään sulkuaikana välttämään. Palautusluukussa aineisto on asiakkaan vastuulla.

Sähkökirjoja ja muita sähköisiä aineistoja voi lainata Vaski-verkkokirjastosta myös sulkuaikana. Jos haluat käyttää sähköisiä aineistoja, varmista kirjastosta hyvissä ajoin, että sinulla on voimassaoleva kirjastokortti ja siihen liittyvä tunnusluku.

Jos olet kerännyt verkkokirjastoon lainaushistoriaa ja haluat sen säilyvän, ota lainaushistoria talteen. Ohjeet siihen ovat tekstin lopussa.

Kirjastot avautuvat 4.6.

Kirjastot avautuvat jälleen 4.6. Vaikka tietojärjestelmän vaihdosta on suunniteltu huolellisesti, kannattaa varautua pieniin viivästyksiin ja mahdollisiin ruuhkiin varsinkin avajaisviikolla. Mikäli mahdollista, kirjastokäynti kannattaa ajoittaa avajaispäivää myöhemmäksi.

  • Ruskon pääkirjasto on avoinna maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 13-19 sekä keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9-16. Omatoimikäyttö on mahdollista jälleen, kun koronatilanne on riittävän hyvä palvelun avaamiseksi. Ruskon pääkirjaston omatoimiaukioloajat ovat maanantaista torstaihin 6-22, perjantaisin 6-17 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä 6-15. Omatoimikirjaston avautumisesta tiedotetaan uudelleen.
  • Vahdon lähikirjasto on avoinna maanantaisin ja torstaisin 13-19, tiistaisin ja keskiviikkoisin 10-15 3.6. alkaen.
    Tämän tiedotteen aiemmassa versiossa oli maininta, että lähikirjasto voi mahdollisesti olla suljettuna kesällä ja että asiasta tiedotetaan erikseen. Tieto pitää edelleen paikkansa, mutta täsmennyksenä (23.4. klo 9.40), että asiasta ei ole päätetty ja että mahdollinen kesäsulkeminen liittyisi käytännön kesälomajärjestelyihin.

Uudet käyttösäännöt astuvat voimaan 3.6.2021

3.6.2021 astuvat voimaan myös uudet käyttösäännöt. Keskeisin muutos liittyy kirjastokorttiin: Jatkossa kirjastoasiointiin käy vain kirjastokortti. Aiemmin tunnistautumiseen on rajoitetusti käynyt myös henkilötodistus.

Lisätietoja:
Sulkeminen järjestelmänvaihdoksen vuoksi: Ruskon pääkirjasto, puh. 044 4333 665 ja Vahdon lähikirjasto, puh. 044 4333 666
Jari Hjelm, puh. 044 4333 671 kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö (klo 12-14)

Verkkokirjasto: https://vaski.finna.fi
Ruskon kirjaston verkkosivut: https://rusko.fi/vapaa-aika-ja-hyvinvointi/kirjastopalvelut/  Ruskon kirjaston Facebook-sivut: https://www.facebook.com/ruskonkirjasto/

Ohje lainaushistorian taltioimiseksi

  1. Kirjaudu sisään verkkokirjastoon ja mene Lainaushistoria-sivulle.
  2. Listan yläpuolella näkyy painike, jossa lukee ”Kopioi suosikkeihin”. Klikkaa painiketta, jolloin avautuu uusi ikkuna.
  3. Valitse pudotusvalikosta se lista, johon haluat lisätä lainaushistoriasi, tai tee uusi lista klikkaamalla valikon alapuolella olevaa linkkiä. Jos luot uuden listan, nimeä se ja anna sille halutessasi lyhyt kuvaus. Klikkaa ”Tallenna”-painiketta.
  4. Kun olet valinnut pudotusvalikosta haluamasi tai juuri luomasi listan, klikkaa Tallenna-painiketta. Lista löytyy nyt Suosikit-välilehdeltä.