Koronarokotukset

Päivitys 20.9.2021

Immuunipuutteisten kolmannet koronarokotukset alkavat – kaikki annokset saa jatkossa ilman ajanvarausta

Raisio aloittaa THL:n ohjeistuksen mukaisesti immuunipuutteisten kolmannet koronarokotukset. Kolmanteen rokoteannokseen liittyviin kysymyksiin vastataan tiistaina 21.9. ja torstaina 23.9. klo 12–13 erillisessä puhelinnumerossa (040 559 5434). Jatkossa kaikki rokoteannokset voi halutessaan hakea Raision terveysasemalta ilman ajanvarausta.

Kolmas koronarokoteannos tarjotaan osana koronarokotesarjaa niille 12 vuotta täyttäneille raisiolaisille ja ruskolaisille, jotka taudin tai hoidon vuoksi ovat voimakkaasti immuunipuutteisia. Kolmas rokoteannos annetaan ainoastaan immuunipuutteiselle henkilölle, ei esimerkiksi muille perheenjäsenille.

Rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Kolmantena annoksena annetaan ensisijaisesti samaa valmistetta kuin toisena annoksena.

Voimakkaasti immuunipuutteiseksi katsotaan seuraavat ryhmät:

 • Elinsiirto
 • Kantasolusiirto
 • Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
 • Immunosuppressiivinen syöpähoito
 • Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
 • Dialyysi (keinomunuaishoito) ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
 • Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
 • Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila.

Rokotukselle tulijan tulee varautua esittämään todistus sairaudestaan, joka oikeuttaa kolmanteen rokotukseen. Rokotusta ei anneta ilman asianmukaista todistusta tai potilastietomerkintää.

Kolmanteen koronarokotukseen liittyvät tiedustelut puhelinnumerossa 040 559 5434 tiistaina 21.9. ja torstaina 23.9. klo 12–13.

Kaikki rokoteannokset saa jatkossa Raision terveysasemalta ilman ajanvarausta. Rokotteen voi hakea vuoronumerolla arkisin klo 9–15:30. Rokotukseen ilmoittaudutaan ilmoittautumisautomaatilla, ja mukaan pitää ottaa kelakortti, ajokortti tai henkilökortti. Mikäli tehosterokotteen hakee ilman ajanvarausta, jo varatun ajan voi perua rokotustilanteessa.

Rokotuksiin voi varata halutessaan ajan ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa raisio.terveytesi.fi. Ajanvarauksessa on mainittava aiemmin saatu rokotevalmiste (BionTech-Pfizer tai Moderna) sekä se, kuinka mones annos on kyseessä. Ajan voi tarvittaessa varata myös puhelimitse oman terveysaseman ajanvarauksesta, jolloin äänivalikosta valitaan kohta ”rokotukset”. Varattavia rokotusaikoja avataan lisää torstaisin klo 8.

Raision koronarokotustiedote sivu


Tiedote 7.9.2021

Raisiossa rokotetaan tällä viikolla myös sunnuntaina

Raisiossa annetaan ensimmäisiä koronarokotuksia tällä viikolla myös sunnuntaina 12.9. Rokotuksen saa sunnuntaina Raision terveysasemalla ilman ajanvarausta klo 10.30–17. Rokotukseen voi myös varata ajan sähköisesti osoitteessa raisio.terveytesi.fi.

Rokotukseen ilmoittaudutaan ilmoittautumisautomaatilla. Mukaan rokotukseen pitää ottaa kelakortti, ajokortti tai henkilökortti.

Rokotuksia annetaan edelleen Raision terveysasemalla ilman ajanvarausta myös arkisin klo 9–15.30. Raisiossa rokotetaan yli 12-vuotiaita raisiolaisia ja ruskolaisia. Raision kaupunki vastaa Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueen rokotuksista.

Ensimmäisen KORONArokotteen saaneita raisiolaisia on 18287 (73,5 %) ja ruskolaisia 4 608 (72,1 %).

Myös toisen rokoteannoksen saaneita raisiolaisia on 14052 (56,5 %) ja ruskolaisia 3 538 (55,3 %). (7.9.2021)

KANSALLINEN TAVOITE ROKOTUSKATTAVUUDESSA on YLI 80%!


Päivitys 3.9.2021

Koronan tehosterokotusajat  6 viikon päähän – koronan sairastaneille ei enää tehosterokotetta

Tehosterokotuksen saa Raisiossa jatkossa 6 viikon kuluttua ensimmäisestä koronarokotuksesta. Muutos perustuu THL:n uuteen ohjeistukseen, jonka mukaan kunnat voivat harkintansa perusteella lyhentää ensimmäisen ja toisen koronarokoteannoksen välisen ajan kuuteen viikkoon.

Jo annettuja tehosterokotusaikoja voi aikaistaa kuuteen viikkoon ilmoittautumalla sähköisesti jonotuslistalle. Ohjeet täältä.

PCR-testillä varmistetun koronataudin sairastaneille annetaan jatkossa kahden rokoteannoksen sijaan vain yksi annos. Myös tämä muutos perustuu THL:n uuteen ohjeistukseen sekä tutkimuksiin siitä, että yksi rokoteannos synnyttää koronataudin sairastaneelle vähintään yhtä hyvän suojan kuin kaksi annosta ihmiselle, joka ei ole sairastanut tautia. THL selvittää muutoksen vaikutuksia koronarokotustodistukseen.

Ensimmäisen koronarokotuksen saa myös pop up- ilman ajanvarausta vuoronumerolla Raision terveysasemalla arkisin klo 9–15.30,joka viikko on myös ilta-aikoja, seuraa raisio.fi

Koronanäytteenotosta

Täysin rokotettujen, joilla on kaksi koronarokoteannosta ja viimeisestä annoksesta yli kaksi viikkoa, ei jatkossa tarvitse hakeutua koronanäytteenottoon, jos heillä on vain lieviä hengitystieinfektion oireita. Lievillä hengitystieinfektion oireilla tarkoitetaan esimerkiksi pelkkää nuhaa ilman kuumetta.

Uusi suositus ei koske sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöitä eikä henkilöitä, joiden tiedetään altistuneen koronavirustartunnalle. Heidät testataan edelleen matalalla kynnyksellä.

Hengitystieinfektion oireisena ei saa lähteä töihin, kouluun tai päiväkotiin, ja on muutenkin vältettävä kontakteja muihin, kunnes oireet ovat lievittyneet.

Raision koronanäytteenotto siirtyy parakkiin maanantaina 6.9. Näytteenottoparakki sijaitsee Raision terveysaseman Kustavintien puoleisella sivulla, hengitystietulehdusvastaanoton sisäänkäynnin edustalla.

Näytteenottoon puhelin ajanvarauksen tai omaolo sovelluksen kautta, ohjeet Epäiletkö koronaa-osiossa


Päivitys 25.8.2021

Torstaina 26.8. klo 8 varattavia rokotusaikoja avataan sekä Raision että Ruskon terveysasemalleraisio.terveytesi.fi tai puhelimitse omalta terveysasemalta.

Ensimmäisen koronarokotuksen saa myös ilman ajanvarausta vuoronumerolla Raision terveysasemalla arkisin klo 9–15.30. Rokotukseen ilmoittaudutaan ilmoittautumisautomaatilla. Mukaan rokotukseen pitää ottaa kelakortti, ajokortti tai henkilökortti.

Terveysasemalta rokotuksen saavat 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat raisiolaiset ja ruskolaiset. Raision kaupungin toiveena on, että alle 16-vuotiailla olisi rokotuksessa mukanaan kaikkien huoltajiensa allekirjoittama rokotussuostumuslomake tai hän tulisi rokotukselle huoltajansa kanssa. Huoltajien suostumuslomake nuoren koronarokotukseen.

Raision lukiolla järjestetään ensi maanantaina 30.8. pop up -rokotuspäivä. Kaikille Raision lukion opiskelijoille annetaan ensimmäisiä rokotuksia, minkä lisäksi syksyn kirjoituksiin osallistuvat voivat hakea rokotuspisteeltä tehosterokotteen, jos ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut kahdeksan viikkoa. Tarkemmista käytännöistä tiedotetaan Wilman kautta.

Linkki Raision sivuille:

Rokottamattomia nuoria aikuisia joutunut sairaalahoitoon – lukiolaisten rokotuksia joudutetaan Raisiossa


 

Päivitys 9.8.21

12-15-vuotiaiden Koronarokotukset alkavat Raisiossa tiistaina 10.8.

Raisiolaisten ja ruskolaisten 12–15-vuotiaiden lasten ja nuorten koronarokotukset alkavat tiistaina 10.8. Raision terveysasemalla ilman ajanvarausta.

Rokotukseen pääsee saapumisjärjestyksessä vuoronumerolla tiistaina klo 9-17:30 ja muina arkipäivinä klo 9-15. Mukaan rokotukseen pitää ottaa kelakortti, ajokortti tai henkilökortti.

Rokotuksen saa myös ajanvarauksella, puhelimitse 02-4343 150, valikosta koronarokotukset .

Lisäksi Rasekon ja Raision lukion opiskelijat voivat hakea rokotuksen oman oppilaitoksensa pop-up-rokotuspisteeltä. Rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta torstaina 12.8. ja keskiviikkona 18.8. klo 9-11 ja klo 12-15 opiskelijaterveydenhuollon tiloissa.

Alaikäinen voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen katsoo, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään hoidostaan. Muussa tapauksessa nuorella tulee olla vanhempien suostumus rokotukseen. Suostumuslomakkeen voit tulostaa mukaan ohesta:   Huoltajan suostumus nuoren koronarokotukselle.

Raisio suosittelee, että vanhemmat antavat nuorelle mukaan THL:n suostumuslomakkeen allekirjoitettuna varsinkin, jos nuori menee rokotukselle yksin.

Keskustelkaa rokotuksesta kotona yhdessä nuoren kanssa, myös silloin, kun nuori on kykenevä päättämään itse rokotuksestaan.

Erillinen Koronarokotusneuvonta puhelin lopettaa toimintansa

Jatkossa koronarokotuksiin liittyvät kysymykset joko THL-korona-sivujen kautta Rokotteet ja koronavirus ,

tai terveysaseman normaalin ajanvarauspuhelimen kautta, 02-4343 150, jolloin myös soittopyynnön jättäminen on mahdollista, valikosta koronarokotukset.

 


 

Päivitys 30.7.2021

Tehosterokotuksen aikaistamisen jonotuslistalle voi ilmoittautua nyt myös sähköisesti:

https://www.raisio.fi/fi/uutiset/tehosterokotuksen-aikaistamisen-jonotuslistalle-voi-ilmoittautua-sahkoisesti


 

 

12-15 vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan.

Jos nuori ei halua tai hän ei kykene itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus. Suostumuskaavake ja lisätietoa löytyy oheisesta linkistä: Huoltajan suostumus nuoren koronarokotukselle

KORONAROKOTUSTODISTUS VAIN OMAKANNASTA ITSE TULOSTAEN

– Rokotustiedon näkyminen omakannassa saattaa kestää useamman vuorokauden, noin viikon.

Näin saat koronarokotustodistuksen Omakannasta

 1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
 2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
 3. Hae todistusta painamalla linkkiä ”Tarkista, onko sinulla koronarokotustodistus (pdf)”. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.

Lisätietoa koronarokotustodistuksesta Omakanta-palvelun sivuilla

 


 

Päivitys 26.3.

Sähköinen ajanvaraus

Uudet ajat aukeavat torstaisin Raision ja Ruskon ajavarausporttaalista (klikkaa edellä olevaa linkkiä) klo 8 -> pankkitunnuksilla valitse ryhmäsi, puhelimitse 02-4343150, 5. valinta: koronarokotus ajanvaraukset, valitse oikein!

Jäljellä olevia/peruutusaikoja voi varata myös muina päivinä.

Ohje rokotukseen saapumisesta

Tulethan rokotukselle aina vain terveenä. Rokote annetaan olkapäähän. Huomioithan pukeutumisessasi, että rokotustilanteessa olkapää saadaan vaivatta paljaaksi.

Puhelinneuvonta

Raision – Ruskon terveysaseman koronarokoteneuvonta vastaa arkisin klo 12-13 numerossa 040 559 5434. Puhelimeen vastaa terveydenhoitaja tai sairaanhoitaja. Neuvontanumeroa ei voi käyttää ajanvaraukseen. Puheluruuhkan välttämiseksi toivotaan, että ne, jotka voivat käyttää internetiä, tutustuisivat rokotetietoon ensisijaisesti THL:n sivujen kautta.

Linkki Raision Koronatiedotteisiin : https://www.raisio.fi/fi/korona

Rokotusjärjestys

 1. COVID-19 -tautiin sairastuneiden tai perustellusti sairastuneeksi epäiltyjen henkilöiden tutkimiseen, välittömään hoitoon tai huolenpitoon liittyvä tai muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä sosiaalihuollon iäkkäille henkilöille tarkoitetun asumispalvelun ja laitoshoidon henkilöstö ja asukkaat, vaalitoimikunnat ja kotiäänestyksestä huolehtivat vaalitoimitsijat
 2. 70 vuotta täyttäneet ja vanhemmat henkilöt; ikäryhmittäin yli 80-vuotiaat, 79–75-vuotiaat, 74–70-vuotiaat
 3. Henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus
 4. Henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus
 5. Muut kuin kohdissa 1-3 tarkoitetut henkilöt.

Riskiryhmäläiset

Seuraavasta linkistä THL sivuilta löytyy lisätietoja riskiryhmien koronarokotusten järjestys (23.3.2021 päivitetty)

Ryhmä 1:

16-69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila 

 • Elinsiirto tai kantasolusiirto
 • Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
 • Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
 • Vaikea krooninen munuaissairaus
 • Vaikea krooninen keuhkosairaus
 • Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
 • Downin oireyhtymä

Ryhmä 2:

16-69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila

 • Jatkuvaa lääkitystä vaativa astma
 • Vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti)
 • Hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila
 • Immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen
 • Vaikea krooninen maksasairaus
 • Tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta
 • Uniapnea
 • Psykoosisairaus
 • Sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40)