Henkilö niistää.

Influenssarokotukset riskiryhmille alkavat

Influenssarokotukset riskiryhmille – vain ajanvarauksella

Ruskon influenssarokotusten ajanvaraus aukeaa maksuttomaan rokotukseen oikeutetuille henkilöille perjantaina 29.10. klo 8. Ajanvaraus tulee tehdä ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa raisio.terveytesi.fi. Mikäli ajanvaraus tehdään puhelimitse Ruskon terveysasemalta, äänivalikosta pitää valita kohta ” influenssarokotukset ”. Ensimmäiset influenssarokotukset annetaan tiistaina 2.11. Ruskon terveysasemalla. Rokotukset tiistaisin ja torstaisin marras-joulukuun aikana, sekä tarvittaessa muun vastaanoton yhteydessä myös Vahdolla joitakin ke rokotusaikoja.

Lastenneuvolan influenssarokotus 6 kk-7 v ikäisille asiakkaille  tulee omat sähköisesti varattavat  ajanvarauskirjat Ruskon ja Vahdon lastenneuvolaan. Lähipiirin rokotuksia koskevat samat alla olevat ohjeet.

Influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä. Vakavalle influenssalle alttiita ovat 65 vuotta täyttäneet, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmään kuuluvat (¤), raskaana olevat ja alle 7-vuotiaat lapset. Ilmaiseen rokotteeseen oikeutettujen lista THL:n sivuilla

Sosiaali- ja terveydenhuollossa potilaiden ja asiakkaiden hoitoon ja huoltoon osallistuvat sekä lääkehuollon henkilöstöön kuuluvat henkilöt, myös samoissa tehtävissä työskentelevät tai työharjoitteluun influenssakaudella menevät opiskelijat, sekä tammikuussa varusmiespalveluksen tai vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat henkilöt ovat oikeutettuja maksuttomaan influenssarokotukseen.

(¤) Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmään kuuluvat: THL sivulla

Influenssarokotusta suositellaan myös kaikille niille, joiden lähipiirissä on vakavalle influenssalle altis henkilö. Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) valmistelee lähipiirien rokotuksia koskevaa asetusmuutosta ja lähipiirin influenssarokotukset aloitetaan vasta kun asetusmuutos astuu voimaan. Lähipiirin rokotusten alkamisesta tiedotetaan lisää, kun se on ajankohtaista.

Alttiiden henkilöiden lähipiirin influenssarokotus: THL sivulla 

Jos ei ole oikeutettu maksuttomaan influenssarokotukseen, voi rokotetta kysyä apteekista, työterveyshuollosta tai yksityiseltä terveysasemalta. Rokotuksen saamiseen tarvitaan lääkärin kirjoittama resepti.