Ryhmä henkilöitä lyövät kätensä yhteen yhteistyön merkiksi.

Mitä hyvää voisi vielä tehdä – Ruskon kunta jakaa projektiavustuksia vuoden loppuun

Mitä hyvinvointia edistävää voisi vielä keksiä loppuvuodeksi?
Kaikki hyvän tekeminen ei maksa mitään, mutta joskus tukea tarvitaan.
Hyvinvointitoimialan projektiavustukset ovatkin vielä loppuvuoden auki. Haku on jatkuva ja avustushakemukset käsitellään viikoittain.

Projektiavustuksia myönnetään hyvinvointiohjelmasta nouseviin ilmiöiden ratkaisemiseen: lasten ja nuorten liikkumattomuus ja ylipaino sekä ikäihmisten yksinäisyys. Avustuksia myönnetään myös muihin hyvinvointia edistäviin toimiin, mutta ei täydentämään yhdistyksen perusavustusta.

–Nyt ajankohtaisina ja poikkeuksellisina tarpeina esiin ovat nousseet mm. koronarajoituksiin liittyvien asioiden ratkaiseminen. Kunta on joutunut sulkemaan esimerkiksi kuntosalit, mutta tarkistamalla koronapassit kävijöiltä, ne olisi mahdollista pitää ainakin rajoitetusti auki. Tällaiseen hyvinvointia edistävään avustavaan toimintaan olisi vapaaehtoisten tai yhdistysten varmasti mahdollista keksiä keinoja ja hakea niiden toteuttamiseen vielä loppuvuonna projektiavustusta, vinkkaa hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen.

Moni yhdistys on myös joutunut rajoittamaan tavallista toimintaansa koronan takia. Poikkeuksellisia järjestelyjä miettiessään niitä voisi pienimuotoisesti ”projektoida”.

–Voisiko musiikkiesityksiä tarjota vanhusten palveluyksiköihin etäyhteyksin tai varoetäisyyksin? Olisiko mahdollista toteuttaa soittokierroksia ikäihmisille tai tarjoutua kauppa-avuksi? Kannattaa laittaa viisaat päät yhteen tai varastaa ideoita vaikka muista kunnista – sillä vielä ehtii, kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö Jari Hjelm muistuttaa.

 

Lue lisää: https://rusko.fi/vapaa-aika-ja-hyvinvointi/avustukset/

Projektiavustusta haetaan sähköisesti (linkki hakulomakkeeseen: https://rusko.epalvelu.fi/services/rusko/4651/revision/2/)

Projektiavustuksen hakukaavakkeen kysymykset tutustuttavissa ennakkoon (linkki pdf -tiedostoon: https://rusko.fi/lomakelista/projektiavustuksen-hakukaavake-malli/)

 

Lisätietoja: kulttuuri- ja kirjastopalvelupäällikkö Jari Hjelm, jari.hjelm(at)rusko.fi, 044 4333 671
(jätä teksiviesti, soitan takaisin)