Matkustaja pysäyttää linja-autoa pysäkille.

Turun seudun joukkoliikenteessä voi matkustaa Ukrainan passilla maksutta

Turun seudun joukkoliikenteen tiedote. Julkaistu: 09.03.2022

Ukrainan passilla voi matkustaa Turun seudun joukkoliikenne Fölissä ilman bussilippua 9.3. alkaen. Föli haluaa osoittaa tukensa ukrainalaisille, jotka joutuvat jättämään kotinsa sodan vuoksi ja samalla sujuvoittaa heidän liikkumistaan Turun kaupunkiseudulla.

Voimassa olevalla Ukrainan passilla voi matkustaa Turun seudun joukkoliikenteessä keskiviikosta 9.3. alkaen 30.4. asti. Passia näyttävä matkustaja ei tarvitse muuta lippua. Myös poliisin, rajatarkastusviranomaisen tai Maahanmuuttoviraston (Migri) myöntämällä passin haltuunottotodistuksella pääsee matkustamaan. Todistuksessa on viranomaisen myöntämä leima ja kuva passikopiosta.

Haluamme tällä käytännöllä tukea ukrainalaisia, jotka joutuvat lähtemään sotaa pakoon ja jättämään kotinsa, joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte kertoo.

Föli Turun seudun joukkoliikenne.

 

Turku, Kaarina, Raisio, Naantali, Lieto ja Rusko muodostavat yhtenäisen joukkoliikennealueen, Turun seudun joukkoliikenne Fölin.