Veteraanipäivän muistotilaisuus.

Kansallisena veteraanipäivänä painotettiin veteraanien perinnön siirtymistä uusille sukupolville

Kansallista veteraanipäivää vietetään vuosittain huhtikuun 27. päivänä Suomen sotaveteraanien kunniaksi ja muistoksi  sodan päättymisestä ja rauhan alkamisesta.

Veteraanipäivän valtakunnallinen pääjuhla järjestettiin tänä vuonna Lappeenrannassa, ja tapahtuman teema on Maamme versoo uutta  I vårt land spirar det nya. Valtakunnallinen teema korostaa sotiemme veteraanien perinnön siirtymistä nuoremmille sukupolville jaetuksi ymmärrykseksi, josta kasvaa uutta sisältöä.

Ruskolla veteraanipäivää vietettiin perinteisin menoin. Seppeleen laskussa Ruskon veteraanikivellä olivat mukana veteraanijärjestöjen edustajat mm. Pertti Karppinen, kirkkoherra Pasi Salminen ja kunnanjohtaja Kari Lehtinen. Uutta sukupolvea painottavan teeman mukaisesti paikalla oli myös Maunun yläkoulun oppilaita.