Vauvojen värikylpyjä Ruskotalolla

Vauvojen värikylpy on vauvoille suunnattua kuvataiteellista toimintaa. Värikylvyssä vauvat pääsevät tekemään moniaistisen tutkimusmatkan materiaalien, muotojen, värien ja valojen  maailmaan. Vauva saa rikastuttaa kokemusmaailmaansa katsellen, kuunnellen, tunnustellen, tuoksutellen sekä itse maalaten. Jokaisella tapaamiskerralla on oma teemansa, johon tutustumme yhdessä ihmetellen ja havainnoistamme iloiten.

Vauva osallistuu värikylpyyn yhdessä vanhempansa kanssa, jolloin yhteinen taidetuokio myös vahvistaa lapsen ja vanhemman välistä vuorovaikutusta. Värikylpyjen tavoitteena on elämyksellisyys, kiireetön yhdessäolo ja yhdessä tekemisen ilo.

Vauva havainnoi maailmaa myös maistelemalla ja tämä on huomioitu värikylpyryhmien materiaaleissa. Kaikki vauvojen käyttämät taidemateriaalit ovat elintarvikepohjaisia, ja niitä voi ajautua taiteillessa myös vauvan suuhun. Tämän vuoksi on tärkeää, että ilmoittautumisen yhteydessä huoltaja samalla ilmoittaa kaikki lapsen allergiat ja yliherkkyydet.

Ryhmä on suunnattu 4–12 kuukauden ikäisille vauvoille yhdessä yhden vanhemman kanssa. Yhden tapaamiskerran kesto on 60 min.

Ennen värikylpyryhmän alkua osallistujat saavat sähköpostitse tarkemmat ohjeet värikylpyyn osallistumisesta.

Ohjaajana taideterapeutti, muotoilija (amk), artenomi (yamk) Anniina Kuula.

Vauvojen värikylpykertoja järjestetään Ruskotalon kahvio – kokoustilassa klo 9. tiistaisin 27.9., 11.10., 25.10., 8.11.2022. 
Osallistuminen on maksutonta. Värikylvyt ovat kunnan kulttuurihyvinvointisuunnitelman mukaista toimintaa.

Tiedustelut ja ennakkoilmoittautumiset: anniina@muodossa.com