Kati Törmänen

Tekninen sihteeri

Puhelin

044 4333 561

Sähköposti

etunimi.sukunimi@rusko.fi

– vuokra-asunnot, vuokrien laskutus
– aterialaskutus
– vesilaskutus ja asiakasvaihdot
– maksukehotukset ja perintä-asiat
(vuokrat, vesi, ateriat, vesiliittymät)

Markku Jessen-Juhler

Työpäällikkö

Puhelin

044 4333 558

Sähköposti

etunimi.sukunimi@rusko.fi

Vuokra-asunnot

Ruskon kunnalla on 62 asuntoa. Asunnot ovat pääosin rivitalohuoneistoja ja sijaitsevat pääosin joko keskustaajamassa tai Vahdon taajamassa. Vuokrataso vaihtelee asunnon iän, varustetason ja etäisyyden mukaan.

Asukkaita pyydetään aina ilmoittamaan, mikäli huoneistossa tapahtuu vahingoittumisia. Jo asuinhuoneiston vuokrauksesta säädetyssä laissa § 24 sanotaan vuokralaisen ilmoittamisvelvollisuudesta seuraavaa: ”Vuokralaisen on viipymättä ilmoitettava vuokranantajalle huoneiston vahingoittumisesta. Vuokralainen, joka laiminlyö ilmoittamisvelvollisuutensa, vastaa laiminlyönnistä aiheutuneesta vahingosta.”

Lisäksi § 25 todetaan asuinhuoneiston vahingoittumisesta seuraavaa: ”Vuokralaisen on hoidettava huoneistoa huolellisesti. Vuokralainen ei ole vastuussa tavanomaisesta kulumisesta. Vuokralainen on velvollinen korvaamaan vuokranantajalle vahingon, jonka vuokralainen tahallisesti taikka laiminlyönnillään tai muulla huolimattomuudellaan aiheuttaa huoneistolle.”

Tekninen sihteeri huolehtii laskutuksesta sekä kirjanpidosta ja työpäällikkö isännöinnistä sekä huolto- ja kunnossapidosta.

Kunnalla on käytössä jatkuva asuntojen hakumenettely eli asukasvalintoja tehdään asuntojen vapauduttua.

Asuntohakemus on voimassa kuusi kuukautta hakemuksen jättöpäivästä. Hakulomakkeita saa kunnanvirastosta tai Vahdon kirjastosta.

Ennen asunnon vuokraamista hakijalta vaaditaan kahden kuukauden vuokraa vastaava vuokratakuu (pankkitalletus). Hakijoiden luottotiedot voidaan tarkistaa (henkilötietolaki § 20).

Asuntohakemus:

Asuntohakemus [pdf, täytettävä]

Vuokra-asunnon irtisanominen:

Vuokra-asunnon irtisanominen [pdf, täytettävä]