Yhteystiedot

Kai Laitinen

Johtava rehtori

Puhelin

044 4333 645

Sähköposti

etunimi.sukunimi@rusko.fi

Johanna Paasio

Toimistosihteeri

Puhelin

044 4333 541

Sähköposti

etunimi.sukunimi@rusko.fi

Mikko Hulkkonen

Hyvinvointijohtaja

Puhelin

044 4333 523

Sähköposti

etunimi.sukunimi@rusko.fi

Raisio

Anu Huitu

Psykiatrinen sairaanhoitaja, kuvataideterapeutti

Puhelin

040 569 5903

Sähköposti

etunimi.sukunimi@raisio.fi

Merja Korsimo

Koulusihteeri

Puhelin

0444333630

Sähköposti

etunimi.sukunimi@rusko.fi

Perusopetus

Kunnassa järjestetään perusopetusta kolmessa toimipisteessä. Kunnassa ei järjestetä toisen asteen opetusta.

 

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta, kokous 3.11.2020

  • 128 Peruskoulun aloittavan oppilaan koulupaikan määräytyminen lukuvuonna 2021-2022

Päätös

Lautakunta on päättänyt kokouksessaan 2.10.2019, että Merttelän koulussa aloittaa jatkossa oma ensimmäinen luokka, joka on melko lailla saman kokoinen kuin muutkin kunnan eri koulujen ensimmäiset luokat. Perusopetuslain 6 pykälässä säädetään, että koulumatkojen tulee olla opetuksen järjestämispaikkojen sijainti huomioon ottaen mahdollisimman turvallisia ja lyhyitä.

Lautakunta päätti, että Merttelän koulun oppilasvalinnan perusteena on mahdollisimman lyhyt koulumatka. Koulumatka mitataan lyhintä, yleisesti käytössä olevaa talvella kunnossa pidettyä tietä tai jalkakäytävää käyttäen oppilaan kotiosoitteesta Merttelän koulun osoitteeseen. Tämän pohjalta virkamiehet laativat kartan Merttelän koulun oppilaaksi ottoalueesta lukuvuonna 2021-2022, joka julkaistaan kunnan nettisivuilla ilman oppilaiden osoitetietoja. Tästä päätöksestä voidaan pedagogisin perustein poiketa.

Karttarajaus

 

Koronan vaikutus peruskouluissa

Ruskolla seurataan koronatilanteen kehittymistä tiiviisti. Suomen hallituksen toimintasuunnitelmassa epidemian tilannekuva jaetaan suuntaa antavasti kolmeen vaiheeseen: perustasoon, kiihtymisvaiheeseen ja leviämisvaiheeseen.
Koronapandemia kiihtyy Varsinais-Suomessa. Alueellinen koronaa ehkäisevä työryhmä linjasi tiistaina 6.10., että koko maakunta on koronapandemian kiihtymisvaiheessa.

Viikolla 42 perusopetuksessa vietetään syyslomaa. Koska tilanteet voivat muuttua hyvinkin nopeasti, on Ruskon perusopetuksessakin syytä tehdä varautumistoimenpiteitä sen varalta, että pandemiatilanne esimerkiksi syysloman aikana muuttuu.

Karanteenitapauksessa etäopetukseen siirtyminen voi tapahtua millä tahansa luokka-asteella ja hyvinkin nopeasti. Tästä syystä annamme perusopetuksen oppilaille seuraavan ohjeistuksen:

Oppimateriaalit kotiin

Kaikki oppilaat ottavat opiskeluvälineet kotiin ja säilyttävät niitä siellä. Mukaan kouluun otetaan vain lukujärjestyksen mukaisesti tarvittavat oppimateriaalit. Mikäli lukujärjestyksessä on poikkeamia, koulu tiedottaa niistä erikseen. Ne oppilaat, joilla on henkilökohtaiset päätelaitteet, kuljettavat niitä mukanaan.

Erittäin tärkeää on huomioida useaan otteeseen todetut THL:n hygieniaohjeet myös syysloman aikana. Syysloman jälkeen koulutyössä huomioidaan seuraavat asiat:

Kouluun tullaan vain terveinä.
Mikäli koulujen toiminnassa tapahtuu pandemian vuoksi muutoksia, rehtori tiedottaa niistä erikseen. Ensisijaisesti opetus tapahtuu lähiopetuksena kaikissa kouluissa.
Toistaiseksi emme järjestä isoja yhteistilaisuuksia kuten vanhempainiltoja tai juhlia. Nämä tilaisuudet pyrimme toteuttamaan vaihtoehtoisin keinoin mm. etäyhteyksiä hyödyntämällä.
Muun kuin koulun oman henkilökunnan vierailuja yksiköissä tulee välttää. Koulussa asioivia huoltajia ja muita vierailevia henkilöitä suositellaan käyttämään kasvomaskeja. Tämä on vahva suositus!
Tartuntaketjujen selvitystyö kuuluu tartuntatautilain mukaan kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavalle lääkärille. Jos koulussa todetaan jollakulla koronavirustartunta, selvitetään, onko tapahtunut altistumista ja altistuneet pitää jäljittää sekä asettaa tartuntatautilain nojalla karanteeniin yleensä 10 vuorokaudeksi. Koronavirustartunnan saaneen on siten oltava pois koulusta tartuntatautilääkärin antamien ohjeiden mukaisesti yleensä vähintään 10 vuorokauden ajan oireiden alkamisesta.
Yläkoulun oppilaille ja huoltajille tiedoksi:

THL on antanut maskisuosituksen, joka perustuu koronaepidemian eri vaiheisiin. Kolmannessa vaiheessa, eli leviämisvaiheessa maskisuositus astuu voimaan myös yläkoulussa koulupäivän aikana. Ruskon kunta varautuu tähän varaamalla kaikille yläkoulun oppilaille kankaisia kasvomaskeja. Niiden jakeluun liittyvistä asioista tiedotamme lisää tilanteen mukaan.

Tärkeintä on kaikissa tilanteissa ja epidemiavaiheissa käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä huolehtiminen. Yhdessä me tästäkin selviämme, kun kaikki tekevät oman osuutensa.

yt, Kai Laitinen, johtava rehtori, Rusko