Yhteystiedot

Kai Laitinen

Johtava rehtori

Puhelin

044 4333 645

Sähköposti

etunimi.sukunimi@rusko.fi

Mikko Hulkkonen

Hyvinvointijohtaja

Puhelin

044 4333 523

Sähköposti

etunimi.sukunimi@rusko.fi

Raisio

Anu Huitu

Psykiatrinen sairaanhoitaja, kuvataideterapeutti

Puhelin

040 569 5903

Sähköposti

etunimi.sukunimi@raisio.fi

Merja Korsimo

Koulusihteeri

Puhelin

0444333630

Sähköposti

etunimi.sukunimi@rusko.fi

Perusopetus

Kunnassa järjestetään perusopetusta kolmessa toimipisteessä. Kunnassa ei järjestetä toisen asteen opetusta.

Perusopetus tiedottaa 14.5.2021

Maskin käytön suositus koulussa jatkuu 

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmän suosituksen mukaan nykyisillä suosituksilla jatketaan edelleen.
Jatkamme Ruskolla seuraavalla tavalla:
Ruskolla maskisuositus jatkuu edelleen luokka-asteilla 3.-9.
Lisäksi maskisuositus jatkuu koulukuljetuksessa edelleen esikoululaisilla ja luokkien 1.-9. oppilailla 21.5. asti.
Kai Laitinen, johtava rehtori, Rusko

 

 

Tärkeä tiedote Ruskon koululaisille koulumatkoihin liittyen:

Koulukuljetuksiin muutoksia alkaen syyslukukaudesta 2021

Koulukuljetukset ovat jatkossa osa kunnan tarjoamia Föli kuljetuksia.

Tulevat Fölin ajoreitit noudattelevat nykyisiä koulukuljetusreittejä, mutta niihin tulee pieniä muutoksia. Nämä reitit ilmoitetaan koteihin kevään aikana.

 

Kunnan myöntämä koululaiskortti:

Ruskon kunta myöntää peruskoululaisille maksuttoman koululaiskortin koulumatkoja varten tietyin ehdoin (vähintään viiden kilometrin koulumatka tai muut perusteet). Koululaiskorttiin oikeutettu oppilas voi hakea kortin Fölin palvelupisteestä. Oikeus koululaiskorttiin tarkistetaan palvelupisteessä, joten varautukaa esittämään koululaisen henkilötunnus, esimerkiksi Kela-kortti on hyvä olla mukana. Lähin palvelupiste sijaitsee Ruskon kirjastossa. Jos oppilaan koulukuljetusoikeus säilyy seuraavana lukuvuonna, uutta hakemusta ei tarvita vaan kortti päivitetään automaattisesti.

Jos kortti katoaa, uuden kortin saa Fölin palvelupisteestä lunastusmaksua (5 euroa) ja palvelumaksua (7 euroa) vastaan. Kulut kadonneen tai rikki menneen kortin korvaamisesta maksetaan itse. Kerran myönnetty kortti tulee säilyttää koko oppivelvollisuuden ajan.

Koululaiskortti on voimassa arkipäivisin ja lauantaisin. Se oikeuttaa kahteen matkaan jokaisena koulupäivänä. Koulumatkoilla on 75 minuutin vaihto-oikeus.

Fölin matkakortti:

Huomaattehan, että entinen maksullinen koulukuljetus muuttuu. Maksullista koulukuljetusta ei enää anota, vaan oppilaat voivat käyttää koulumatkoihin Fölin normaalia liikennettä.

Jos et siis ole oikeutettu kunnan myöntämään koululaiskorttiin, Sinulla on mahdollisuus hankkia Fölin matkakortti. Matkakorttia voi käyttää kaikkeen matkustamiseen Fölin liikenteessä.

Matkakortiksi voi hankkia joko kausikortin tai arvokortin. Kausikortille ladataan 10-365 päivää kerralla, ja ladatun kauden aikana saa matkustaa Fölin liikenteessä rajattomasti. Kausikortti siis sopii säännöllisesti matkustavalle. Arvokortille ladataan saldoa ja matkustettaessa kortilta veloitetaan aina yhden matkan hinta kerrallaan, joten se sopii epäsäännöllisemmin matkustavalle. Matkakortti tuo siis joustavuutta myös koulumatkoihin. Mikäli haluat käyttää bussia vain esimerkiksi talviaikaan tai sadepäivinä, maksat ainoastaan niistä päivistä/matkoista, jolloin bussia käytät! Lisätietoa matkakorteista ja muista Fölin palveluista: föli.fi.

Muistattehan, että jatkossa kaikki matkakortit tulee aina leimata lukijalaitteella bussiin noustessa.