Etusivu ›› Palveluopas ›› Jatehuolto

Palveluopas

Jätehuolto
Rusko kuuluu Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n (LSJH) toimialueeseen. Kunnassa on kuitenkin käytössä kaksi erilaista jätteenkuljetusjärjestelmää.

Vahdon kunnanosassa on kunnan kilpailuttama jätteenkuljetus ja Ruskon kunnanosassa on sopimusperusteinen jätteenkuljetus. Vahdon kunnanosassa kiinteistönomistajat tekevät siis sopimuksen omasta jätteenkuljetuksestaan suoraan LSJH:n kanssa, Ruskon kunnanosassa kuljettaja valitaan itse.

Kunnan alueella kierrätyspisteistä vastaa Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy. Ruskolla olevat kierrätyspisteet löytyvät sivun alaosassa olevan linkin kautta. Vuoden 2016 aikana keräyspaikoissa on tapahtunut joitain muutoksia.

 

Jätehuollon perusmaksu

Jäteastian tyhjennyksestä maksettavan jätemaksun lisäksi Ruskon kunnan alueella maksetaan jätehuollon perusmaksua.

Perusmaksua vastaan asukkaat saavat tuoda vaaralliset jätteet mantereella ja saaristossa kiertäviin keräyksiin sekä 12 kiinteään vastaanottopaikkaan. Lääkejätteet voi viedä apteekkeihin ilman erillistä maksua. Perusmaksutuloilla järjestetään jäteneuvontaa kouluilla, taloyhtiöissä ja tapahtumissa sekä tuotetaan jäteoppaita ja Huomiselle-asukaslehti, joka jaetaan kaikkiin koteihin. Perusmaksulla rahoitetaan myös LSJH:n kierrätyspisteitä sekä lajitteluasemien ja jätekeskusten ylläpitoa ja asiakaspalvelua. Näiden lisäksi perusmaksulla rahoitetaan kuntien yhteisen jätehuoltoviranomaisen toimintaa.

 Lisää perusmaksusta: www.lsjh.fi/fi/hinnat/perusmaksu/

 

Jätteen keräys kiinteistöillä

Polttokelpoista jätettä kerätään kaikilla asuinkiinteistöillä. Pientaloasukkaat toimittavat kierrätyskelpoiset lasipakkaukset, metallin, paperin, kartonkipakkaukset ja muovipakkaukset yleiseen kierrätyspisteeseen.

Asuinkiinteistöillä, joilla on vähintään 4 asuntoa, kerätään polttokelpoisen jätteen lisäksi metallia. Jos asuntoja on 10 tai enemmän, tulee kiinteistöltä löytyä astia myös biojätteelle ja lasipakkauksille. Suurilla, yli 20 asunnon kiinteistöillä tulee olla astia näiden lisäksi kartonkipakkauksille ja muovipakkauksille.

 

Jätehuoltomääräykset

Ruskolla on voimassa koko Lounais-Suomen Jätehuollon aluetta koskevat yhteiset jätehuoltomääräykset, joilla säädellään paikallisesti jätteen keräilyä, kuljetusta ja ympäristölle aiheutuvan haitan ehkäisyä.

Lounais-Suomen Jätehuollon alueella jätehuoltomääräyksistä päättää viranomaisena toimiva Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta. 1.6.2017 hyväksyttyjen seudullisesti yhteisten määräysten soveltamisalueeseen kuuluvat Ruskon lisäksi Auran, Kaarinan, Liedon, Marttilan, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisten, Paimion, Paraisten, Pöytyän, Raision, Salon, Sauvon ja Turun kuntien alueet.

Lounais-Suomen jätehuoltomääräykset löydät täältä: Tietoa Ruskosta->Sähköinen asiointi->Julkaisut ja tiedotteet

Jätehuollon valvontaviranomaisena toimii Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta.

Jäteneuvonta, laskutus ja tyhjennykset

 

puh. 0200 47470 (9.00-15.00 arkisin), myös sähköpostilla asiakaspalvelu[at]lsjh.fi

Tarkemmat tiedot jätehuollon palveluista, taksoista, jätteiden käsittelystä sekä Topinojan jätekeskuksen ja Isosuon jäteaseman palveluista ja aukioloajoista löytyy Lounais-Suomen jätehuolto Oy:n sivuilta. Lisätietoja vaarallisista jätteistä.

Suosittele