Etusivu ›› Palveluopas ›› Vesihuolto

Palveluopas

Vesihuolto
Vesihuolto on yhteisnimitys talousveden käsittelylle ja jakelulle, viemäröinnille sekä jätevedenkäsittelylle.

Kunnan vedenhankinnasta ja jakelusta vastaa Ruskon vesihuoltolaitos joka syntyi kuntaliitoksen yhteydessä kun kuntien vesihuoltolaitokset yhdistettiin.

Vesihuoltolaitoksen vesijohtoverkoston pituus oli vuoden 2010 lopussa noin 140 km. Putkiston halkaisija on 160 tai 110 mm ja sen materiaali PVC tai PEH.

Verkostoon kuuluu Ruskon 490 m³ alavesisäiliö, sekä Vahdon 540 m³ alavesisäiliö. Vesijohtoverkosto on yhteydessä Masku-Nousiaisten vesilaitoksen ja Turun vesiliikelaitoksen verkostoihin. Kunnan alueella sijaitsee viisi luokiteltua (I-luokka) pohjavesialuetta.

Ruskon vesihuoltolaitoksen toiminta-alueena on asemakaavoitetut alueet. Toiminta-alue kattaa sekä talousvesi-, hulevesi- että viemäriverkoston.

Vesihuoltolaitoksen viemäriverkoston pituus oli vuoden 2010 lopussa noin 47 km. Jätevedet johdetaan käsiteltäviksi Turun seudun puhdistamo Oy:lle Kakolan puhdistamolle. Vahdon kunnanosan viemäriverkon pituus on noin 13 km. Vahdon jätevedet siirretään vuonna 2013 valmistuneen siirtoviemärin kautta Ruskon viemäriverkostoon.

Talousveden laatu

Ruskon talousvesiverkoston vedenlaatu pysyy kohtuullisen tasaisena eikä vuodenajat tuo merkittävää laatuvaihtelua. Vedenlaatu on hyvin samankaltainen kummallakin vesilaitoksella. Talousveden laatua tarkkaillaan neljä kertaa vuodessa otettavin näyttein. Talousveden kovuus on näytteiden mukaan pehmeän ja keskikovan rajalla.

 

 

Valtuusto hyväksyi kokouksessaan 29.10.2012 Ruskon kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelman vuosiksi 2012 - 2016. Suunnitelman löydät sivulta Tietoa Ruskosta->Sähköinen asiointi->Julkaisut ja tiedotteet.

Palvelun käyttöönotto

Vesilaskutus ja vesisopimukset

Vesilaskutusta ja vesisopimuksia koskevissa asioissa voit olla yhteydessä alempana näkyvään tekniseen sihteeriin

Vesihuoltotaksat

Voimassa olevat vesihuoltolaitoksen maksuperusteet löytyvät sivulta Tietoa Ruskosta>Sähköinen asiointi>Maksut ja taksat

Vesilaitokset ja jäteveden puhdistamo

Vesilaitoksesta ja jäteveden puhdistamosta vastaa alempana näkyvä vesihuoltoteknikko

Vastuuhenkilö

etunimi.sukunimi [at] rusko.fi
Kunnanvirasto
Puhelinnumero: 
044 4333 551
Tekninen johtaja
etunimi.sukunimi [at] rusko.fi
Kunnanvirasto
Puhelinnumero: 
044 4333 567
Vesihuoltoteknikko
Tekniset palvelut
Kunnanvirasto
etunimi.sukunimi [at] rusko.fi
Puhelinnumero: 
044 4333 550
Tekninen sihteeri

Suosittele