Etusivu ›› Palveluopas ›› Vuokra Asunnot

Palveluopas

Vuokra-asunnot
Ruskon kunnalla on 35 asuntoa. Asunnot ovat pääosin rivitalohuoneistoja ja sijaitsevat pääosin joko keskustaajamassa tai Vahdon taajamassa. Vuokrataso vaihtelee asunnon iän, varustetason ja etäisyyden mukaan.

Asukkaita pyydetään aina ilmoittamaan, mikäli huoneistossa tapahtuu vahingoittumisia. Jo asuinhuoneiston vuokrauksesta säädetyssä laissa § 24 sanotaan vuokralaisen ilmoittamisvelvollisuudesta seuraavaa: ”Vuokralaisen on viipymättä ilmoitettava vuokranantajalle huoneiston vahingoittumisesta. Vuokralainen, joka laiminlyö ilmoittamisvelvollisuutensa, vastaa laiminlyönnistä aiheutuneesta vahingosta.”

Lisäksi § 25 todetaan asuinhuoneiston vahingoittumisesta seuraavaa: ”Vuokralaisen on hoidettava huoneistoa huolellisesti. Vuokralainen ei ole vastuussa tavanomaisesta kulumisesta. Vuokralainen on velvollinen korvaamaan vuokranantajalle vahingon, jonka vuokralainen tahallisesti taikka laiminlyönnillään tai muulla huolimattomuudellaan aiheuttaa huoneistolle.”

Alempana näkyvät tekninen sihteeri huolehtii laskutuksesta sekä kirjanpidosta ja työpäällikkö isännöinnistä sekä huolto- ja kunnossapidosta.

Palvelun käyttöönotto

Kunnalla on käytössä jatkuva asuntojen hakumenettely, eli asukasvalintoja tehdään asuntojen vapauduttua.

Asuntohakemus on voimassa kuusi kuukautta hakemuksen jättöpäivästä. Hakulomakkeita saa kunnanvirastosta tai Vahdon kirjastosta.

Ennen asunnon vuokraamista hakijalta vaaditaan kahden kuukauden vuokraa vastaava vuokratakuu (pankkitalletus). Hakijoiden luottotiedot voidaan tarkistaa (henkilötietolaki 20 §).

Hakulomakkeen löydät sähköisen asioinnin lomakkeista kohdan Vuokra-asuminen ja tontit alta ja se palautetaan liitteineen osoitteeseen:

Ruskon kunta
Vuokrauspalvelut
Vanhatie 5
21290 Rusko

Vastuuhenkilö

etunimi.sukunimi [at] rusko.fi
Kunnanvirasto
Puhelinnumero: 
044 4333 558
Työpäällikkö
etunimi.sukunimi [at] rusko.fi
Kunnanvirasto
Puhelinnumero: 
044 4333 561
Tekninen sihteeri

Suosittele