Lapsi kouluterveydenhoitajalla.

Neuvola- ja kouluterveydenhuollon palvelut

Ruskon kunta haluaa taata asukkailleen laadukkaat neuvola- ja kouluterveydenhuollon palvelut ostamalla palvelut Raision kaupungilta. Tutustu palveluihin painamalla alla olevissa otsikoissa.

Pyydä apua -nappi lapsiperheille

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen Pyydä apua! -nappi on matalan kynnyksen sähköinen kanava, jonka kautta lapsiperhe saa tukea ja ohjausta oikeanlaisen avun piiriin. Apua voi pyytää nimettömänä. Apua pyytäessäsi sinun ei tarvitse tietää, mihin palveluun tai kehen ammattilaiseen tulee olla yhteydessä. Kysymyksesi ohjataan eteenpäin sellaiselle hyvinvointialueella työskentelevälle sosiaalihuollon tai terveydenhuollon henkilölle, joka parhaiten osaa vastata kysymykseesi.

Paina alla olevassa kuvassa siirtyäksesi palveluun.Pyydä apua -painike.

Raskaana oleva henkilö, jonka kädet muodostavat sydämen.

Neuvola

Neuvolat keskittyvät syntyvän ja alle kouluikäisen lapsen ja tämän perheen terveyden ja kehityksen seurantaan, vanhempien lastenhoidolliseen opastukseen sekä lapsen ja vanhempien välisen vuorovaikutuksen tukemiseen. Neuvolatyöllä edistetään yksilön, perheen ja alueen terveyttä neuvomalla ja tukemalla sekä lisäämällä vaihtoehtoja ja voimavaroja. Neuvolapalvelut ovat maksuttomia oman kunnan raskaana oleville naisille ja lapsivuoteisille äideille, isille sekä vastasyntyneille lapsille.

 

Lapsi kouluterveydenhoitajalla.

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto on kouluyhteisön hyvinvoinnin, oppilaiden terveyden sekä terveen kasvun ja kehityksen seuraamista, arviointia ja tukemista. Kouluterveydenhuolto tapahtuu pääasiassa kouluaikana.

Kouluterveydenhuoltoon kuuluvat oppilaan terveydenhuolto ja ensiapu koulutapaturmissa, Oppilaan sairaanhoito tapahtuu vanhempien toimesta terveyskeskuksessa, josta saa myös lapsen sairaudesta johtuvaan poissaoloon tarvittavan todistuksen työnantajalle.

Erityisruokavalioista/muutoksista tulee toimittaa tieto terveydenhoitajalle vuosittain. Seuraavista ruokavalioista vaaditaan lääkärintodistus: laktoositon, diabetes, keliakia, maidoton, viljaton ja moniallergiat.

Yhteystiedot

Maunun koulu, Kirkonkylän koulu ja Hiidenvainion koulu

Terveydenhoitaja Jenna Suomi, puh. 050 548 4992
jenna.k.suomi(at)varha.fi

Avoin vastaanotto Maunun koululla ma-pe klo 9.30-10.15, muulloin ajanvarauksella.

Terveydenhoitaja Nina Mäkelä

Vastaanotto Kirkonkylän koululla keskiviikkoisin.

Laukolan koulu

Terveydenhoitaja Maria Sorje, puh. 040 352 5954
maria.sorje(at)varha.fi

maanantaisin ja torstaisin