Neuvola- ja kouluterveydenhuollon palvelut

Ruskon kunta haluaa taata asukkailleen laadukkaat neuvola- ja kouluterveydenhuollon palvelut ostamalla palvelut Raision kaupungilta. Tutustu palveluihin painamalla alla olevissa otsikoissa.

Sähköinen palvelukanava: Pyydä apua!

Pyydä apua! -nappi on lapsiperheille suunnattu matalan kynnyksen sähköinen palvelukanava. Sitä painamalla kuka tahansa voi pyytää apua tai palvelua, jättää yhteydenottopyynnön tai kysyä jotain.

Pyydä apua! -nappia voi käyttää helposti kuka tahansa, myös nimettömänä. Nappi on nopea tapa olla yhteydessä lasten ja perheiden palveluihin, sillä vastauksen saa viimeistään seuraavana arkipäivänä. Napin kautta tulleisiin kyselyihin ja tiedusteluihin vastaavat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset maakunta- ja kuntatasolla ja sen kautta voidaan ohjata myös järjestöjen palveluihin.

Pyydä apua! -napin ja -palvelun Raisiolle tuottaa Varsinais-Suomen kuntien yhteinen Lupa auttaa! -hanke. Lupa auttaa! -hanke on osa valtakunnallista lapsi- ja perhepalveluiden LAPE-muutosohjelmaa, joka on yksi hallituksen kärkihankkeista.

Paina alla olevassa kuvassa siirtyäksesi palveluun.

Neuvola

Neuvolat keskittyvät syntyvän ja alle kouluikäisen lapsen ja tämän perheen terveyden ja kehityksen seurantaan, vanhempien lastenhoidolliseen opastukseen sekä lapsen ja vanhempien välisen vuorovaikutuksen tukemiseen. Neuvolatyöllä edistetään yksilön, perheen ja alueen terveyttä neuvomalla ja tukemalla sekä lisäämällä vaihtoehtoja ja voimavaroja. Neuvolapalvelut ovat maksuttomia oman kunnan raskaana oleville naisille ja lapsivuoteisille äideille, isille sekä vastasyntyneille lapsille.

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto on kouluyhteisön hyvinvoinnin, oppilaiden terveyden sekä terveen kasvun ja kehityksen seuraamista, arviointia ja tukemista. Kouluterveydenhuolto tapahtuu pääasiassa kouluaikana.

Kouluterveydenhuoltoon kuuluvat oppilaan terveydenhuolto ja ensiapu koulutapaturmissa, Oppilaan sairaanhoito tapahtuu vanhempien toimesta terveyskeskuksessa, josta saa myös lapsen sairaudesta johtuvaan poissaoloon tarvittavan todistuksen työnantajalle.

Erityisruokavalioista/muutoksista tulee toimittaa tieto terveydenhoitajalle vuosittain. Seuraavista ruokavalioista vaaditaan lääkärintodistus: laktoositon, diabetes, keliakia, maidoton, viljaton ja moniallergiat.

Yhteystiedot:
Terveydenhoitaja Jenna Suomi, puh. 050 548 4992
jenna.suomi(at)raisio.fi

Terveydenhoitaja Maria Sorje, puh. 040 352 5954
maria.sorje(at)raisio.fi

Terveydenhoitaja Henna Mäkinen, puh. 044 797 1591
henna.makinen(at)raisio.fi

Maunun koulu
Th Jenna Suomi
ma, ti, ke, ja  pe

Kirkonkylän koulu
Th Jenna Suomi
torstaisin

Hiidenvainion koulu
Th Jenna Suomi
Vastaanotto Maunun tai Kirkonkylän koulussa. Katso vastaanottoajat ylempänä olevista aikatauluista.

Laukolan koulu
Th Maria Sorje
maanantaisin ja torstaisin

Merttelän koulu
Th Riikka-Maria Kaase
parillisilla viikoilla keskiviikkoisin