Neuvola- ja kouluterveydenhuollon palvelut

Ruskon kunta haluaa taata asukkailleen laadukkaat neuvola- ja kouluterveydenhuollon palvelut ostamalla palvelut Raision kaupungilta. Tutustu palveluihin painamalla alla olevissa otsikoissa.

Neuvola

Neuvolat keskittyvät syntyvän ja alle kouluikäisen lapsen ja tämän perheen terveyden ja kehityksen seurantaan, vanhempien lastenhoidolliseen opastukseen sekä lapsen ja vanhempien välisen vuorovaikutuksen tukemiseen. Neuvolatyöllä edistetään yksilön, perheen ja alueen terveyttä neuvomalla ja tukemalla sekä lisäämällä vaihtoehtoja ja voimavaroja. Neuvolapalvelut ovat maksuttomia oman kunnan raskaana oleville naisille ja lapsivuoteisille äideille, isille sekä vastasyntyneille lapsille.

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto on kouluyhteisön hyvinvoinnin, oppilaiden terveyden sekä terveen kasvun ja kehityksen seuraamista, arviointia ja tukemista. Kouluterveydenhuolto tapahtuu pääasiassa kouluaikana.

Kouluterveydenhuoltoon kuuluvat oppilaan terveydenhuolto ja ensiapu koulutapaturmissa, Oppilaan sairaanhoito tapahtuu vanhempien toimesta terveyskeskuksessa, josta saa myös lapsen sairaudesta johtuvaan poissaoloon tarvittavan todistuksen työnantajalle.

Erityisruokavalioista/muutoksista tulee toimittaa tieto terveydenhoitajalle vuosittain. Seuraavista ruokavalioista vaaditaan lääkärintodistus: laktoositon, diabetes, keliakia, maidoton, viljaton ja moniallergiat.

Yhteystiedot:
Terveydenhoitaja Paula Heilimö, puh. 050 548 4992
paula.heilimo(at)raisio.fi

Maunun koulu
Th Paula Heilimö
ma, ti, ke, ja  pe

Kirkonkylän koulu
Th Paula Heilimö
torstaisin

Hiidenvainion koulu
Th Paula Heilimö
Vastaanotto Maunun tai Kirkonkylän koulussa. Katso vastaanottoajat ylempänä olevista aikatauluista.

Terveydenhoitaja Maria Sorje, puh. 044 7971934
maria.sorje(at)raisio.fi

Laukolan koulu
Th Maria Sorje
maanantaisin ja torstaisin

Merttelän koulu
Th Maria Sorje
parillisilla viikoilla keskiviikkoisin