Yhteystiedot

Jari Hjelm

Kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö

Pää- ja lähikirjaston kokoelmat

Ruskon kunnankirjaston kokoelmissa on tietokirjallisuutta, kaunokirjallisuutta, Blu-ray-levyjä, CD-levyjä, aikakauslehtiä sekä erikoistuotteita kuten lumikenkiä, hulavanteita ja pintalämpömittareita. Myös kulttuuritilaisuuksien ja -tapahtumien esitemateriaaleja on jaettavana, samoin ammatinvalintaan ja koulutukseen liittyvää materiaalia.

Lähikirjaston kotiseutukokoelma

Kotiseutukokoelmaan kirjasto kerää ja tallentaa kaikkea materiaalia Vahdon kunnanosan alueesta ja sen asukkaista. Erilaisia tuotteita oli 2/2014 reilut 600 kpl: kirjoja n. 100, lehtiä ja pienpainatteita n. 150, AV-aineistoa n. 100, valokuvia n. 200, sekalaisia esineitä n. 50 sekä lehtileikkeitä. Kokoelmaan kerätään myös eritasoisia opinnäytteitä (väitöskirjat, lopputyöt yms.), joita on kertynyt toistaiseksi n. 20 kpl. Aineistoon on rajoitettu lainausoikeus.

Pääkirjaston kotiseutukokoelma

Pääkirjaston pieni, reilun sadan niteen kokoelma sisältää Ruskosta ja muista varsinaissuomalaisista kunnista kertovaa materiaalia. Aineisto koostuu pääosin kirjoista ja pienpainatteista; näistä muutama on opinnäyte. Mukana on myös muutama AV-tallenne. Kaikki nämä kotiseutukokoelman tuotteet ovat vapaasti lainattavissa. Lisäksi kirjastossa säilytetään erillään edellä mainituista tuotteista lehtileikekansioita vuosilta 1967-2006, joiden artikkelit liittyvät Ruskoon. Kirjastossa on myös sidottuja Turun Tienoo –lehden vuosikertoja vuodesta 2002 eteenpäin. Lehtileikekansiot ja sidotut Turun Tienoot ovat luettavissa vain kirjastossa, eli niitä ei anneta kotilainaan.

 

Ruskon kunnankirjaston ja Vaski-kirjastojen kokoelmapolitiikka

Vaski-kirjastojen kokoelmalinjat 2018 [pdf]