Yhteystiedot

Jari Hjelm

Kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö

Kirjasampo

Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavia kirjailijoita, kirjoja ja uusia lukukokemuksia. Palvelu on kehitetty erityisesti kaunokirjallisuuden hakua varten, mutta sisältöä julkaistaan myös tietokirjallisuuteen liittyen. Teosten kuvailutiedot ovat usein kattavammat kuin kirjastojen tietokannoissa tai muissa vastaavissa palveluissa.

 

Kirjaston Facebook-sivu

Ruskon kirjastopalveluiden oma Facebook-sivu, jossa tiedotetaan mm. tapahtumista ja aukiolomuutoksista.

 

Kysy kirjastonhoitajalta

Suosittu Kysy kirjastonhoitajalta -palvelu vastaa vuosittain tuhansiin kysymyksiin, joiden aiheita ovat yhtä lailla kirjallisuuteen kuin maailman ilmiöihin liittyvät pohdinnat. Saat vastauksen sähköpostiosoitteeseesi kolmen arkipäivän kuluessa. Palvelun mahdollistavat opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama kirjastot.fi-verkkopalvelu sekä kymmenet kirjastoammattilaiset ympäri Suomen.

 

Musasto

Musasto on Vaskin musiikkikirjastojen ylläpitämä musiikkiaiheinen blogi, jolla on myös omat Facebook-sivut.

 

Saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntija Celia

Celia on valtion rahoittama ja ylläpitämä erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, esimerkiksi äänikirjoina ja pistekirjoina. Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Voit liittyä Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi mm. Ruskon pääkirjastossa. Ruskon kirjastoissa on tarjolla myös Celian äänikirjalevyjä lainausta varten.

 

Viittomakielinen kirjasto

Viittomakielinen kirjasto on kaikille avoin verkossa toimiva kirjasto, jonka aineisto koostuu viittomakielisistä videoista. Useimmat videot on myös joko puhuttu tai tekstitetty suomeksi.