Yhteystiedot

Jari Hjelm

Kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö

Puhelin

044 4333 671

Sähköposti

etunimi.sukunimi@rusko.fi

Kirjasampo

Kirjasampo.fi on kaunokirjallisuuden verkkopalvelu. Kirjasammosta löydät kiinnostavia kirjailijoita, kirjoja ja uusia lukukokemuksia. Voit myös tarkistaa kirjojen saatavuuden kirjastosta ja kertoa lukemistasi kirjoista ja suositella niitä muille. Kirjasampo on kehitetty erityisesti kaunokirjallisuuden hakua varten. Teosten kuvailutiedot ovat kattavammat kuin kirjastojen tietokannoissa tai muissa vastaavissa palveluissa. Kirjasampoon pääset alla olevasta kuvalinkistä.

Kirjaston Facebook-sivut

Kysy kirjastonhoitajalta

Suosittu Kysy kirjastonhoitajalta -palvelu vastaa vuosittain 8000 kysymykseen, joiden aiheita ovat yhtä lailla kirjallisuuteen kuin maailman ilmiöihin liittyvät pohdinnat. Vastauksen voi saada kirjallisena sähköpostiinsa sekä chat-palvelussa. Palvelun takana on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama kirjastot.fi-verkkopalvelu. Sivuille pääset alla olevasta kuvalinkistä.

Musasto

Musasto on Vaskin musiikkikirjastojen ylläpitämä musiikkiaiheinen kotisivu, jolla on myös omat Facebook-sivut. Kyseiselle kotisivulle pääsee alla olevasta kuvalinkistä.

Celia

Celia on valtion rahoittama ja ylläpitämä erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa – esimerkiksi äänikirjoina, pistekirjoina ja elektronisina kirjoina. Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on sairauden tai vamman vuoksi vaikeaa. Lukemiseste voi liittyä esimerkiksi lukivaikeuteen, näkövammaan, vanhuuden heikentyneeseen näköön, lihas- tai nivelsairauteen tai muuhun vastaavaan syyhyn. Celian sivuille pääset alla olevasta kuvalinkistä.

Viittomakielinen kirjasto

Viittomakielinen kirjasto on kaikille avoin verkossa toimiva kirjasto, jonka aineisto koostuu viittomakielisistä videoista. Useimmat videot on myös joko puhuttu tai tekstitetty suomeksi. Toimii tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla. Viittomakieliseen kirjastoon pääset alla olevasta kuvalinkistä.