Yhteystiedot

Erkki Korpela

Liikuntapalveluvastaava

Puhelin

044 4333 669

Sähköposti

etunimi.sukunimi@rusko.fi

Sisä- ja ulkoliikuntapaikat

Ruskon kunta tarjoaa monia sisäliikuntapaikkoja. Kunnan sisäliikuntapaikkojen vuoroanomukset tehdään kesäisin. Tilat ovat maksuttomasti käytössä ruskolaisille urheiluseuroille ja yhdistyksille. Ulkopuoliset varaajat ja yksityishenkilöt Ruskotalon sivuilta löytyvän hinnaston mukaisesti. Kunnan kaikki ulkoliikuntapaikat ovat kuntalaisille maksutta käytössä.

Tutustu myös Lipas-sivustoon, josta löydät kaikki Ruskon (ja koko Suomen) liikuntapaikat.

Sisäliikuntapaikat

Ruskon sisäliikuntapaikat:

 • Kouluissa on liikuntasalit ja lisäksi Laukolan koulussa myös kuntosali. Kuntoasali on varusteiltaan tyydyttävä ja riittää omatoimiseen harjoitteluun. Avaimen saliin saa maksamalla 6 kk:n kausimaksun 50 € Vahdon lähikirjastoon. Aukioloajat:
  • arkisin klo 15.30–21.30
  • la–su klo 7.30–21.30
 • Ruskotalolla on liikuntahalli ja kuntosali. Kuntosali on varusteiltaan hyvä ja kelpaa vaativaankin harjoitteluun. Kuntosalikortteja  myydään Timmi-järjestelmän kautta. Hinnat ja aukioloajat Ruskotalon sivulla.

Ruskolaisilla seuroilla ja yhdistyksillä mahdollisuus varata vuoroja lasu 15.0021.00 välille sähköpostitse: tilavaraukset@rusko.fi

Kuntosalien käyttö edellyttää vähintään 15 vuoden ikää. Laukolan kuntosaliin kulunvalvonta-avaimia myönnetään kuitenkin vain 18 vuotta täyttäneille.

Koulujen liikuntasaleja voi varata Timmissä.

Järjestöjen vuoroja varataan ajanvarausjärjestelmä Timmistä järjestön edustajana. Timmiin kirjaudutaan pankkitunnuksin ja rooliksi valitaan järjestön yhteyshenkilö. Jos järjestö ei ole rekisteröitynyt Timmiin, ota yhteyttä tilavaraukset @rusko.fi

Koulujen liikuntasalien varauksen tuntihinta:
– yhdistykset ja kunta 0€
– muut 15€ alv 0, 16,50 alv 10%,

Ulkoliikuntapaikat

Ruskon kunta tarjoaa monipuolisia ja virikkeellisiä olosuhteita liikkujien ja harrastajien käyttöön. Liikuntapaikkoja kunnostetaan ja kehitetään säännöllisesti ja niiden kunto pyritään pitämään erinomaisena.

Ulkoliikuntapaikkojen yhteydessä on opaskylttejä kenttien ja laitteiden oikeasta käytöstä sekä karttoja reitillä pysymiseen. Havaitessasi puutteita, otathan yhteyttä liikuntapaikasta vastaavaan henkilöön.

KENTTIEN KÄYTTÖVUOROT

Kirkonkylän urheilukenttä (yleisurheilu, jalkapallo, amerikkalainen jalkapallo)

Ruskon KHT kenttävuorot _2022

Maunun koulun kenttä (pesäpallo)

Maunun koulun kentän vuorot 2022 kesä

Kirkonkylän koulun kenttä (jalkapallo)

Kenttä vapaasti kaikkien käytössä

Vahdon urheilukenttä

VAHDON URHEILUKENTÄN KÄYTTÖVUOROT 2022

Latu- ja jäätiedote (tiedot päivitetty 13.1.2023 )

Luontopalvelut

Ruskon kunta tarjoaa lisäksi asukkailleen rauhallisen ja maaseutumaisen elinympäristön ja luonnossa liikkuville tarjoutuu monipuoliset virkistysmahdollisuudet Kuhankuonon retkeilyreitistöllä ja Kurjenrahkan kansallispuiston maisemissa. Ruskon kunnan virkistysalueet ovat kaikkien kuntalaisten maksuttomassa käytössä.

Kunnan omistamaa Nummilammen saunaa vuokrataan Ruskon pääkirjaston asiointipisteen kautta. Vahdolla sijaitseva nk. Suovasen monttu on kesäkuukausiksi vuokrattu kuntalaisten käyttöön. Alueilla on wc-tilat, parkkipaikat sekä jätehuolto.  Kummallakin uimapaikalla mitataan säännöllisesti vedenlaatua, mutta uimavalvontaa ei ole. Useimpina kesinä Nummilammen sauna lämpiää maksuttomasti keskiviikkoisin.

Nummilampi (Nummilammentie 31, Rusko)

 • Nummilammen virkistysalueen saunaa voi vuokrata omaan käyttöön numerosta 0444 333 665 asiointipisteen palveluaikoina. Saunan avain luovutetaan varauksen maksamisen yhteydessä täysi-ikäiselle asiakkaalle, joka vastaa saunarakennusta käyttävien alaikäisten toiminnasta mahdollisessa ilkivaltatilanteessa. Avainten luovutus Ruskon pääkirjaston asiointipisteen aukioloaikoina, ks. aukioloajat.
 • Alue on tarkoitettu ulkoilu- ja virkistyskäyttöön.
 • Alueella oleskellessa on huomioitava muut käyttäjät ja lähiseudun asukkaat.
 • Nummilammen saunalla ei saa yöpyä.
 • Varaaja on aina vastuussa tilojen käytöstä. Varaaja on korvausvelvollinen, mikäli tiloissa vahingoittuu tai rikkoutuu jotain, aiheutuu muuta haittaa, kuten ylimääräisiä siivous- tai huoltokustannuksia tai tilojen käyttö aiheuttaa hälytyksen tai teknisen päivystyksen käynnin.
 • Tilaan ei saa päästää muita henkilöitä kuin mitä kyseinen varaus koskee. Mikäli varaaja päästää tilaan ulkopuolisia henkilöitä, on hän korvausvelvollinen myös ulkopuolisten henkilöiden osalta sekä saattaa menettää oikeutensa varata tiloja uudelleen ja käyttää niitä.
 • Käytön jälkeen tila on siivottava ohjeiden mukaan. Tavarat palautetaan omille paikoilleen varatun ajan puitteissa. Mikäli tavarat eivät ole käytön jälkeen paikoillaan tai tila huolimattomasti siivottu, laskutetaan varaajaa aiheutuvista kustannuksista. Siivousohjeistus käsittää myös lammen ja ranta-alueen. Nummilammen siivousohjeet käyttäjille.
 • Kunnan henkilöstön tilaisuuksiin Nummilammen vuokra on maksuton.
 • Vuokrahinnat:
  • 09.00–18.00, 40,00 € (sis. alv 24%)
  • 18.00–22.00, 50,00 € (sis. alv 24%)
  • 22.15–01.00, 60,00 € (sis. alv 24%)
 • Ruskon Nummilammen virkistysalueen saunamökin varusteet:
  • Keittiö: lämmin ja kylmä vesi (kunnan vesijohtoverkko), liesi neljällä keittolevyllä sekä uuni, kahvinkeitin, vedenkeitin, jääkaappi, tiskausvälineet
  • Sauna: kylmä vesi, sähkökiuas, puulämmitteinen vesipata (puut, tulitikut ja sytykkeet lämmitykseen sekä muovikauha ja muovivadit peseytymiseen), kaksi pukuhuonetta. Huom! Saunalla ei saa yöpyä.
 • Ruskon Nummilammella on myös yleisiä sauna- ja avantouintivuoroja. Niistä löydät tiedot kohdasta aikuisten liikunta.

Vahdon uimapaikka (Nummitie 282, Vahto)
Valpperintieltä käännytään Nummitielle, jota 2,8 km eteenpäin

 • Uimakausi  kesäkauden, WC palvelut kesäkuun alusta elokuun loppuun
 • Kalastus ja eläinten uittaminen uimapaikalla on kielletty

Kuhankuonon retkeilyreitistö