Maastoliikennelain 8 §:n mukainen esitys

Maastoliikennelain 8 §:n mukainen esitys moottorikäyttöisten ajoneuvojen käytön kieltämisestä Turun lentoaseman ympäristön maastossa

Finavia Oyj, Ruskon kunta ja Turun kaupunki ovat esittäneet (dnro VARELY/5331/2020) Varsinais-Suomen ELY-keskukselle, että moottorikäyttöisten ajoneuvojen käyttö kielletään toistaiseksi Ruskon kunnan ja Turun kaupungin alueilla Turun lentoaseman läheisyydessä luonnolle tai muulle ympäristölle, yleiselle virkistyskäytölle tai muulle yleiselle tai yksityiselle edulle moottorikäyttöisten ajoneuvojen käyttämisestä maastossa aiheutuvien haittojen ehkäisemiseksi. Kielto koskisi muuta kuin maanomistajan sallimaa huoltoajoa.

Turun lentoaseman ympäristön maastossa tapahtuva luvaton ajo erityisesti moottoripyörillä ja mönkijöillä on ollut ongelma jo vuosia. Finavia Oyj, Ruskon kunta ja Turun kaupunki maanomistajina eivät ole antaneet suostumustaan maastossa ajoon omistamillaan alueilla.

Maastoliikennelain 9 §:n mukaisesti varataan niille viranomaisille, yhteisöille ja maanomistajille sekä muille, joita asia koskee, tilaisuus tulla kuulluksi.

Esitystä koskeva asiakirja liitteineen pidetään nähtävillä 27.5.-9.6.2021 välisen ajan Varsinais-Suomen ELY-keskuksen verkkosivuilla osoitteessa: www.ely-keskus.fi/kuulutukset (valitse ELY-keskus: Varsinais-Suomi), Ruskon kunnan verkkosivuilla osoitteessa: https://rusko.fi/ (valitse Kuulutukset) ja Turun kaupungin verkkosivuilla osoitteessa: www.turku.fi/kuulutukset.

Muistutukset esityksen johdosta on toimitettava 14 päivän kuluessa nähtävillä oloajan päättymisestä Ruskon kunnanhallitukselle, rusko[at]rusko.fi tai Vanhatie 5, 21290 Rusko tai Turun kaupunginhallitukselle, turun.kaupunki[at]turku.fi tai PL 355, 20101 Turku.

Tämä kuulutus julkaistaan ELY-keskuksen verkkosivuilla 27.5.2021.

Lisätietoja: ylitarkastaja Teija Jokinen, puh. 0295 022 770

Turussa 21. päivänä toukokuuta 2021

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Kuulutus
Hakemus Finavia Oyj
Hakemus Ruskon kunta ja Turun kaupunki
Esitetyn rajoitusalueen kartta