Leijonia nähty Kultarannassa Kuva Riikka Hietajärvi, Tasavallan presidentin kanslia

Sunnuntaina kävellään, jutellaan ja käydään museoissa tasavallan presidentin syntymäpäivän kunniaksi

,

 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö täyttää tällä viikolla 75 vuotta. Syntymäpäiväviikollaan presidentti Niinistö haastaa suomalaisia liikkumaan ja keskustelemaan kävelytempauksella, mainitaan presidentinkanslian tiedotteessa.

 

Ruskon Eläkkeensaajat järjestää kävelytempauksen sunnuntaina 27.8. klo 13 – 15 ja kutsuu mukaan kaikki kuntalaiset. Kävelylle juttelemaan lähdetään Ruskotalon parkkipaikalta klo 13. Osallistujille tarjolla on makkaraa ja lettuja.

Myös Rusko-seura haastaa samana päivänä kuntalaisia kävelylle museoon ja Rindellin mäkituvalle, joissa esitellään vanhoja kädentaitoja. Tarjolla myös kahvia ja rinkelit! Museot ovat Varsinais-Suomen museopäivänä 27.8. avoinna klo 9-15.

Vahto-seura toivottaa tervetulleeksi kaikki kuntalaiset ja Ruskolta asti kävellen liikkujat Niinistö -maratonin merkeissä!  Vahdon lainamakasiinimuseossa on viimeistä kesää näyttely ”Taimia Laukolan koulun pulpeteista.” Lisäksi lapsille on vanhan ajan temppurata sekä räiskäleitä myynnissä.  Osallistuneiden kesken arvotaan karkkipalkinto. Museo on avoinna Varsinais-Suomen museopäivänä 27.8. klo 11-14.

 

”Jo lyhyt kävely tuottaa hyvää oloa ja avartaa ajatusta. Haluankin esittää suomalaisille liikkumishaasteen ja kannustaa vuorovaikutukseen. Itse aion kiertää Töölönlahtea ja jutella toistemme ymmärtämisen tarpeesta.
Siis kävellä keskustellen! Miten sinä osallistut?” presidentti Niinistö sanoo.”

 

 

Lisätietoja: 

Eläkkeensaajat ry (linkki, avautuu uuteen välilehteen)

Rusko-Seura ry. (inkki, avautuu uuteen välilehteen)

Varsinais-Suomen museopäivä Ruskolla (linkki, avautuu uuteen välilehteen)

Presidentinkanslian tiedote (linkki, avautuu uuteen välilehteen)

 

 

Artikkelikuva:
Leijonia nähty Kultarannassa. Kuva: Riikka Hietajärvi, Tasavallan presidentin kanslia