Lapsia piirtämässä.

Varhaiskasvatuspaikkojen ja palvelusetelien haku 2024–2025

Lapsille, joilla ei ole voimassa olevaa varhaiskasvatussuhdetta, haetaan kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa tai palveluseteliä 4.3.-24.3. välisenä aikana.

Hakemuksen voi tehdä ainoastaan sähköisesti, tästä linkistä.

  • Palveluun kirjaudutaan tunnistautumalla. Tunnistautumisen jälkeen valitaan puolesta-asiointi, sekä lapsi, jolle hakemus tehdään. Tämän jälkeen hakemus aukeaa kyseisen lapsen tiedoilla. Lapsen mahdollinen erityishoidon tarve, ja siihen liittyvät lausunnot, tulee selvittää hakemuksessa.

Varhaiskasvatus, – tai palvelusetelihakemus tulee jättää viimeistään 4 kuukautta ennen hoidon toivottua alkamisajankohtaa. Mikäli varhaiskasvatuspaikan tarve johtuu äkillisestä työllistymisestä, opinnoista, tai koulutuksesta, eikä tarpeen ajankohta ole ollut ennakoitavissa, on hakemus jätettävä viimeistään 2 viikkoa ennen varhaiskasvatuksen toivottua alkamisajankohtaa.

Varhaiskasvatuksen paikkatilanteen niin vaatiessa, voidaan lasten varhaiskasvatuspaikkoihin joutua tekemään muutoksia toimintakauden alussa, tai kesken toimintakauden.

Tuloselvitykset ja muut liitteet tulee toimittaa 31.7.2024 mennessä varhaiskasvatuksen hallintopalveluille. Tuloselvityslomake, sekä ohjeita tuloselvitykseen löytyy täältä.

Kunnallisen varhaiskasvatuksen vaihtoehtona perhe voi hakea lapselle palvelusetelillä myönnettävää yksityistä päiväkoti- tai perhepäivähoitopaikkaa. Lisätietoja yksityisestä varhaiskasvatuksesta löytyy täältä.

Niiden lasten osalta, jotka ovat tällä hetkellä kunnallisessa varhaiskasvatuksessa, ei tarvitse hakea varhaiskasvatuspaikkaa uudelleen. Varhaiskasvatuksen jatkuminen tulee kuitenkin vahvistaa Wilman kautta huhtikuun aikana tulevalla kyselyllä. Mikäli vahvistusta ei tehdä, katsotaan paikka irtisanotuksi 1.8.2024 alkaen. Mikäli perhe toivoo muutoksia voimassa olevaan varhaiskasvatuspaikkaan, tulee asiasta ilmoittaa hoitosuhteen vahvistamisen yhteydessä.

Lisätietoja:

  • varhaiskasvatusjohtaja Maarit Ketola, puh. 044 4333 573
  • varhaiskasvatuksen palveluohjaaja Jenni Merikallio-Tuominen, puh. 044 4333 570.

Huom! Valitettavasti uudessa hakujärjestelmässä oli teknillinen vika, eikä hakemuksia pystynyt lähettämään 4.-5.3.2024. Vika on nyt korjattu ja linkkien pitäisi toimia. Ellei lähettäminen onnistunut em. aikana, pyydämme yrittämään uudelleen, kiitos. Pahoittelemme asiasta aiheutunutta haittaa.