Ilmoittautuminen nuorisovaltuuston ehdokkaaksi

Hei sinä 13-22 -vuotias ruskolainen nuori! Nyt sinulla on mahdollisuus ilmoittautua ehdokkaaksi nuorisovaltuustoon !

Toivomme sinua mukaan jos sinulla on minkäänlaista kiinnostusta vaikuttaa nuorten asioihin sekä olet aktiivinen ja haluat oppia uutta. Nuva on maksuton, monipuolinen ja tärkeä harrastus, joka antaa mahdollisuuden uusiin asioihin ja uusien ihmisten tapaamiseen. Nuvan kautta on mahdollisuus osallistua mahtaviin tapahtumiin kuten nuorisovaltuustojen aktiivipäivät ja koulutukset sekä muiden kuntien nuvalaisten tapaamiset. Nuvasta opit myös tärkeitä taitoja työelämään ja nuva-kokemus on mahtava lisä CV:ssä 😊.

Ruskon nuorisovaltuusto on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorten vaikuttajaryhmä, jonka tehtävänä on toimia koko Ruskon nuorten äänenä kunnassa tapahtuvassa päätöksenteossa. Nuorisovaltuustoon valitaan vuosittain 5-10 nuorisovaltuutettua ja kaksi varavaltuutettua.

  • Nuorisovaltuusto välittää nuorten mielipiteitä kunnan päättäjille
  • Nuorisovaltuusto pyrkii lisäämään nuorten viihtyvyyttä omassa kotikunnassaan
  • Nuorisovaltuusto voi mm. tehdä aloitteita ja kannanottoja päätöksentekoon sekä järjestää toimintaa ja tapahtumia nuorille
  • Nuorisovaltuusto edustaa kotikuntaansa ja tämän nuoria
  • Toimintaa ohjaa kuntalaki, nuorisolaki sekä nuorisovaltuuston omat säännöt

Tänä vuonna 13–22 -vuotiaat ruskolaiset nuoret voivat ilmoittautua ehdokkaaksi nuorisovaltuustoon tästä linkistä.

Jos ehdokkaita on 9.12.2023 mennessä ilmoittautunut yli 12, järjestetään 21.12.2023 Maunun koululla ja nuorisotaloilla vaalit. Jos ehdokkaita on enintään 12, tulevat kaikki suoraan valituiksi nuorisovaltuustoon. Uusi nuorisovaltuusto järjestäytyy tammikuussa 2024 toimintakautensa alkaessa.