Vahdon urheilukentän leikkipuiston kyltti.

Vahdon urheilukentän leikkipuisto valittiin kehittämisen kohteeksi

Hyvinvointitoimiala kehittää Ruskon kunnan leikkipuistoja osallistavan budjetoinnin periaatteilla. Osana leikkipuistojen investointiprojektia on etsitty yhdessä kuntalaisten kanssa parannusta eniten vaativat kohteet tänä vuonna Vahdon kunnanosan leikkipuistoista. Kehittämisen kohteeksi valikoitu kyselyn perusteella Vahdon urheilukentän leikkipuisto.

Otakantaa.fi-palvelussa oli kuntalaiskysely auki kesäkuun alussa. Kyselyssä kuntalaisilla oli mahdollisuus ehdottaa, mitä kunnanosan leikkipuistoista pitäisi ensimmäisenä kehittää, miksi ja miten. Kyselyyn osallistui 40 vastaajaa. Vahdon leikkipuistoista selkeästi (36/40) eniten kannatusta sai Vahdon urheilukentän leikkipuiston kehittäminen.

–Valinta kyselyn perusteella oli helppo. Avointen vastausten ja muiden saatujen palautteiden perusteella puiston kehittämiselle tehdään toteutussuunnitelma. Alustavia töitä ja kunnostusta tehdään mahdollisesti jo kesällä, mutta tarkoituksena on päästä aloittamaan varsinaiset työt heti syksyn alussa, kertoo valokuvassa leikkipuiston kylttiin nojaileva liikuntapalveluvastaava Erkki Korpela tyytyväisenä.

Leikkipuistojen kehittämisessä Ruskon kunnassa suositaan kunnan suunnitelmien mukaisesti toimenpiteitä, joilla voidaan edistää eri-ikäisten liikkumista, ei vain lasten. Tavoitteena on kehittää leikkipuistoista koko perheen viihtymispaikkoja, eräänlaisia perhepuistoja. Kyselyn vastaukset tukevat tätä linjausta.

  • Kun käy urheilukentällä, olisi kivaa jos nuorimmaisella olisi jotain touhuttavaa samalla. Jolloin leikkipuisto olisi todella hyvä tähän.
  • Puisto jäänyt hieman jälkeen muista puistoista vaikka puisto sijaitsee mukavan lähellä keskustaa ja on todella hienossa paikassa.
  • Puiston voisi aidata. Parempi valaistus, uusia laitteita esim. hämähäkkikeinu,vaijeriliuku,joku kiipeilyteline joka sopisi kenties pienemmillekkin käyttäjille. Pöytä ja penkit.

 – Otteita kyselyn palautteista.

Kaikki kuntalaiskyselyn vastaukset: https://www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/568/osallistuminen/1115/kysely/

Lisätietoja: