Piirrosperhe henkilön kämmenellä.

Vertaistukea 3–5-vuotiaiden lasten perheille

Ruskon kunta järjestää nanny-toiminnan ja varhaiskasvatuksen yhteistyössä vertaistuki-illan pikkulapsiperheille elokuussa 17.8 klo 17.00–18.30 päiväkoti Satumetsässä. Mukaan Perhepolku-iltaan mahtuu kuusi ensimmäistä ilmoittautunutta perhettä.

Illassa vanhemmat saavat rautaisannoksen tietoa leikki-ikäisen (3–5 v.) tunne- ja vuorovaikutustaitojen tukemisesta ja samalla mahdollisuuden keskustella ja tutustua muiden vanhempien kanssa. Lastenhoidosta illan aikana vastaavat Ruskon seurakunnan lastenhoitajat.

Tarve vertaistuelle on tunnistettu Lainattavaa kasvatusapua -hankkeen eli ns. nanny-toiminnan kautta.

–Perheet ovat toivoneet mahdollisuutta osallistua vertaisryhmiin, joissa voisi keskustella muiden vastaavassa elämäntilanteessa olevien vanhempien kanssa ja saada tietoa ja tukea, miten toimia vaikkapa tahtoikäisen lapsen kanssa, kertoo Ruskolla lapsiperheiden nannyna toimiva projektikoordinaattori Anne Suomalainen.

Vertaistukiryhmä perustuu ns. Perhepolku-malliin, jonka tavoitteena on tukea lapsen hyvinvointia ja perheen sisäistä vuorovaikutusta sekä vahvistaa lasten ja vanhempien välistä yhteistyötä. Vanhemmille suunnatun osuuden jälkeen vanhemmat pääsevät kiertämään yhdessä lapsensa kanssa päiväkotiin suunnitellun tehtäväpolun.

Ryhmään toivotaan jokaisesta perheestä paikalle ainakin toista vanhempaa, mieluiten molempia, mutta mukaan voi lapsen seuraksi pyytää myös pappaa, mummia, kummia tai muuta tärkeää aikuista.

Ilmoittautuminen Perhepolku-iltaan 9.8.2021 mennessä sähköpostilla anne.suomalainen@rusko.fi

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja: Anne Suomalainen (044 433 3511) tai Soile Tuominen (044 433 3577).