Vaski logo.

Lasten ja nuorten sähkökirjoja lainattavissa Vaski -kirjastokortilla

 

Lasten- ja nuortenkirjallisuutta on lainattavissa sähkökirjoina aiempaa enemmän

Valikoimaa on myös e-äänikirjoina. Lainaamiseen tarvitaan Vaski -kirjastokortti sekä siihen liitetty PIN-koodi.
Sähkökirjakokoelma on käytettävissä Vaski-kirjastojen e-aineistokokoelman kautta (linkki, avautuu uuteen välilehteen). 

Valtakunnallinen lasten ja nuorten kokoelma on avautunut Vaski -kirjastojen sähkökirjakokoelmaan Ellibsiin.
Kokoelma sisältää suomen- ja ruotsinkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja, mukaan lukien tietokirjoja.
Kokoelma on päivittyvä, ja siihen hankitaan uutta kirjallisuutta tarjonnan mukaan.

Kokoelman e-kirjoja ja e-äänikirjoja voi lukea ja kuunnella älypuhelimilla, tableteilla ja tietokoneilla. Android-, Huawei- ja iOS-laitteisiin voi maksutta ladata sovelluskaupoista Ellibs-sovelluksen, jonka kautta aineistoihin pääsee käsiksi omalla VASKI-kirjastojen kirjastokortilla.

Ellibs-sovelluksessa kokoelma on omana rivinään listauksessa sovelluksen etusivulla.
Mikäli kokoelma ei ole heti näkyvissä, kannattaa valita kategoria (esimerkiksi ”kaikki”), jolloin kokoelma ilmestyy aloitusnäkymään. Aineisto on selattavissa, lainattavissa ja varattavissa myös tuttuun tapaan tietokoneen selaimessa, Ellibsin verkkokirjastossa osoitteessa https://www.ellibslibrary.com/vaski (valitse Ellibsin etusivulla ”Lajittele”-valikosta Valtakunnallinen lasten ja nuorten valikoima) tai suoraan tästä linkistä.

Lasten ja nuorten valtakunnallisen kokoelman kirjoissa laina-aika on 4 viikkoa. Suomenkielisiin nimekkeisiin on 50 yhtäaikaisen käyttäjän lisenssi ja ruotsinkielisiin 10 yhtäaikaisen käyttäjän lisenssi. Mikäli kaikki kokoelman lisenssit ovat käytössä, muodostuu valtakunnallinen varausjono, josta teokset vapautuvat lainaan varausjärjestyksessä. Kokoelma tarjoaa kouluille paremmat mahdollisuudet toteuttaa opetussuunnitelmaa, sillä kokonaiset koululuokat voivat nyt yhtä aikaa lainata saman teoksen.

Lasten ja nuorten valtakunnallinen e- ja äänikirjakokoelma on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama ja se on avoinna kaikille Manner-Suomen yleisten kirjastoiden asiakkaille. Hanketta koordinoi Yleisten kirjastojen konsortio ja kokoelmaan tulevat teokset valitsee valtakunnallinen valintatyöryhmä, josta vastaa Seinäjoen kaupunginkirjasto. Kokoelma on käytettävissä toukokuuhun 2023 saakka.

 

 

Lisätietoja:

Ruskon pääkirjasto, 044 4333 665, ruskon.kirjasto @rusko.fi
Vahdon lähikirjasto, 044 4333 666, vahdon.kirjasto @rusko.fi