Vanha kamera.

Valokuvaustalkoiden voittajat selvillä!

Ruskon kunta järjesti Onni asuu Ruskolla -valokuvaustalkoot, joilla haluttiin osallistaa kuntalaisia Ruskon kunnan viestinnän kehittämiseen ja samalla kehittää kunnan viestinnän visuaalista ilmettä nykyistä omaleimaisempaan ja ruskolaisempaan suuntaan.

Nyt valokuvaustalkoiden voittajat ovat selvillä. Voittajien nimet ja palkittavat valokuvat selviävät kuitenkin vasta vaiheittain Ruskon kunnan Facebook-sivuilla!

Kuvia talkoisiin tuli 160 yhteensä 59 osallistujalta. Valokuvasaalista arvioi Ruskon kunnan viestintätiimi. Arviointiraati kiinnitti erityistä huomiota kuvissa ruskolaisuuteen, kekseliäisyyteen, kuvan laatuun ja siihen, miten seuraavat Ruskon kunnan strategialauseet on huomioitu: #onniasuuruskolla #kotiseutuontunne #rohkeastilentoon

Kunnan viestintätiimi valitsi kuvien joukosta 11 sykähdyttävintä valokuvaa, jonka jälkeen Ruskon kunnan ekaluokkalaiset ja 9-luokan oppilaat äänestivät lopulta voittajat. Parhaista kuvista pidetään myös näyttely ensi vuoden puolella.

–Laadukkaita ja hienoja valokuvia tuli lopulta huima määrä. Valinnan vaikeudesta kertoo se, että viestintätiimi joutui valitsemaan äänestykseen lopulta 11 kuvaa alun perin aiotun kymmenen sijaan. Myös koululaisten äänestys oli melko tiukka, kertoo valokuvaustalkoita koordinoinnut ja kunnan keskustoimistossa merkonomiharjoittelunsa suorittanut Jenna Hiltunen.

–Lämmin kiitos kaikille talkoisiin osallistuneille! Kyse ei ole vain irrallisesta kilpailusta vaan kuntalaisten lähettämiä valokuvia tullaan käyttämään kunnan viestintäkanavissa ja esimerkiksi osittain korvaamaan kotisivujen kuvapalvelujen mainosmaista kuvitusta oivaltavampaan ja ”kotoperäisempään” suuntaan, viestintätiimin vetäjä hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen kertoo.

Kaikkien osallistujien kesken arvottiin jo Ruskon K-Marketin 50 € lahjakortti, jonka voitti Tapio Heinonen.

Valokuvatalkoiden kolme parasta kuvaa palkitaan rahapalkinnoin, 1. sija: 200 €, 2. sija: 150 € ja 3. sija: 100 € ensi vuoden puolella järjestetyssä palkinnonjaossa. Voittajille on jo ilmoitettu valinnasta.

Ruskon kunta julkaisee parhaat TOP 3 -valokuvat Facebook-sivustolla sarjana käänteisessä järjestyksessä siten, että voittajakuva julkaistaan jouluaattona.

Seuraa Ruskon kuntaa Facebookissa.