Lumisateessa henkilö bussipysäkillä astumassa linja-autoon koiran kanssa.

Vuodenvaihteen aikataulut saattavat muuttaa Föli-bussien talviaikatauluja

Vuodenvaihteen pyhät vaikuttavat Fölin liikenteeseen 

Koulujen joululoman aikana 23.12.2021-9.1.2022
ei ajeta Kp-merkittyjä vuoroja eikä Turun koululaislinjoja 52, 52A, 67, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ja 79. Liedon ja Naantalin sisäisillä linjoilla (linjat L1-L13 ja N1-N13) ei ajeta koulupäivien vuoroja.

Uudenvuodenaattona 31.12.2021 liikennöidään arkiaikatauluin. Yölinjat liikennöivät ja niillä ajetaan myös aikatauluun merkityt myöhäisemmät lähdöt.

Uudenvuodenpäivänä 1.1.2022 liikennöidään sunnuntain aikatauluin. Myös yölinjat ajetaan.

Loppiaisena 6.1.2022 liikennöidään sunnuntain aikatauluin.

Fölin reittiopas (https://reittiopas.foli.fi/) tai https://www.foli.fi/fi/aikataulut-ja-reitit).

Talvi-aikataulukirja – kaikki Föli-linjat

Talviaikataulut voimassa 24.4.2022 saakka.

Koululaislinjat

Koululaislinjat V1-V5 ovat kaikille avointa liikennettä, vaikka kulkijat pääosin koululaisia ovatkin.
Aikataulut löytyvät aikataulukirjan sivuilta 229-230

Fölin busseissa ei voi toistaiseksi maksaa käteisellä

Tiedote 20.12.2021

Turun seudun joukkoliikenne Föli lopettaa käteisen rahan vastaanoton busseissa koronaviruksen omikronvariantin leviämisen ehkäisemiseksi keskiviikkona 22.12.2021. Se tarkoittaa sitä, että Föli-busseista ei voi ostaa käteisellä kertalippua. Bussimatkan maksu onnistuu lähimaksulla (pankki- tai luottokortti, mobiililaite), matkakortilla tai mobiililipulla, jonka voi ostaa Föli-sovelluksesta. Lisäksi kertalippuja ja vuorokausilippuja on saatavilla Föli-alueen R-kioskeista sekä Fölin lippuautomaateista, joita on mm. Hansakorttelissa ja ICT-Cityssä Kupittaalla.

Maskipakko on ollut voimassa Fölin liikenteessä 26.11. lähtien. Perjantaina 17.12. Turun kaupunki tiukensi maskinkäyttövelvoitetta. Heikentyneen koronavirustilanteen vuoksi maskipakkoa tulee nyt tiukasti noudattaa. Maskia ei tarvitse pitää, jos on alle 12-vuotias tai jos maskin käytölle on jokin terveydellinen este. Föli ei vaadi matkustajilta todistusta terveydellisistä esteistä ja esteen toteaminen henkilökunnalle riittää. Myös Fölin kuljettajat käyttävät kasvomaskeja terveytensä ja liikenneturvallisuuden huomioiden. Noin kolmasosassa Fölin busseista on turvaohjaamo, jossa kuljettajan ja matkustajan välissä on pleksi.

Heikentyneessä koronavirustilanteessa jokaisen matkustajan toiminnalla on väliä. Kasvomaskin käyttämisen lisäksi kannattaa huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Muihin matkustajiin kannattaa pyrkiä pitämään turvaväliä myös pysäkillä. Jos matkustaminen ruuhka-aikaan ei ole välttämätöntä, kannattaa matkustaminen ajoittaa muihin aikoihin. Ruuhkaisinta Fölin liikenteessä on arkisin noin klo 7–8:30 ja 13–16:30. Viikonloppuisin ja joulunpyhinä vastaavia ruuhkapiikkejä ei ole.