Influenssarokotukset alkavat marraskuussa

Maksuttoman kausi-influenssarokotuksen saavat riskiryhmiin kuuluvat, mm. raskaana olevat ja kaikki 65 vuotta täyttäneet. Influenssarokotteen yhteydessä on mahdollista ottaa koronarokotteen tehosteannos. Tehoste voidaan antaa yli 65-vuotiaille.  

Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä. Terveydenhoitaja, sairaanhoitaja tai lääkäri arvioi kuuluuko rokotettava maksuttoman rokotuksen kohderyhmään.

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja:

  • Raskaana olevat naiset
  • Kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • Alle 7-vuotiaat lapset
  • Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • Varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset
  • Vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiiri

Lisätietoa THL:n sivuilta:

Lisätietoja sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmään kuuluvista

Lisätietoa lähipiirin influenssarokotuksista

Ruskon influenssarokotteet ajanvarauksen kautta

Aikuisväestön rokotuksia annetaan ruskolaisille Ruskolla Ruskon terveysasemalla ja Raisiossa Terveysristeyksessä. Kaikki rokotukset annetaan ajanvarauksen kautta. Rokotusaika varataan ensisijaisesti sähköisesti osoitteesta https://raisio.terveytesi.fi. Ajan voi varata myös soittamalla omalle terveysasemallesi ja valitsemalla valikosta kohdan rokotukset. Raision terveysasema, 02 4343 183, Ruskon terveysasema p. 02-4343 150.

Riskiryhmiin kuulumattomat asiakkaat saavat rokotereseptin soittamalla terveyskeskuksen ajanvarausnumeroon. Lääkäri kirjoittaa sähköisen reseptin ja rokote haetaan itse apteekista ja otetaan mukaan terveyskeskukseen. Rokotusajan voi varata kuten riskiryhmiin kuuluvakin.

Neuvola- ja kouluikäisille sekä opiskelijoille annetaan influenssarokotuksia keskitetysti neuvoloissa ja kouluilla. Ajan voi varata sähköisesti tai puhelimitse omalta terveydenhoitajalta.

Koronarokotteen tehosteannos

Henkilöt, jotka ovat oikeutettuja uuteen koronarokotteen tehosteannokseen, voivat saada sen samalla käynnillä influenssarokotteen kanssa. Tehosteannos voidaan antaa kaikille yli 65-vuotialle ja sitä nuoremmille riskiryhmiin kuuluville. Ajanvarauksen yhteydessä tulee merkitä tieto koronarokotteesta ajanvaraustieto/lisätieto kenttään.

Rokotuspaikat