Missä kasvaa sinun lempipuusi?

Onko sinulla jokin tietty lempipuu tai kasvaako lähialueellasi muuten erityinen puu, joka ansaitsee tulla huomatuksi?  Seututaiteilija Elina Laitinen kerää kunnan asukkaiden kokemuksia tärkeäksi koetuista puista.

Keräykseen voi osallistua lähettämällä kuvan ja tarinan omasta puusta Elinalle.
Keräys on avoinna 31.10.2023 asti. Keräykseen voi osallistua tästä  (linkki Google -forms -palvelun kyselylomakkeeseen, avautuu uuteen välilehteen)
Kerättyä aineistoa tullaan käyttämään osana taidetyöskentelyä ja näyttelyä. Vastauksen voi lähettää myös anonyymisti.

 

”Valmisteilla olevaa teostani varten kuulen mielelläni ihmisten tarinoita heille merkityksellisistä puista ja ympäristöstä, jossa ne kasvavat. Keräyksen lopputuloksena on yhteisötaideteos ja taidenäyttely. Parhaimmillaan siinä näkyvät myös yleisön ideat ja kädenjälki”

 

Seututaiteilijan työ on osa Varsinais-Suomen liiton Varsinaista kulttuuria -hanketta. Laitinen
työskentelee seututaiteilijana 1.9.-30.11.2023 Ruskolla, Raisiossa, Naantalissa, Maskussa,
Nousiaisissa ja Mynämäellä.

Seututaiteilijakokeilut ovat osa Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Varsinaista kulttuuria -hanketta. Sen tavoitteena on tukea kuntien kulttuuripalvelujen tuottamista koko maakunnan alueella: mukana ovat kaikki 27 Varsinais-Suomen kuntaa, jotka hankkeessa jakautuvat kuudeksi seutukunnaksi.

Seututaiteilijan työssä Laitista motivoi taiteen saavutettavuuden edistäminen.

 

 

”Seututaiteilijan työnkuvassa on mielestäni pitkälti kyse juuri tästä. Hakeudun mukaan yhteisötaiteellisiin projekteihin, koska erilaisten ihmisten ja yhteisöjen kanssa työskentely auttaa minua ymmärtämään maailmaa paremmin. Puolin ja toisin pohjimmiltaan kyse on empatiasta ja sen tärkeydestä”, kertoo Laitinen ja jatkaa: ”Taide tekee elämästä mielenkiintoisempaa. Taide mahdollistaa kokemuksia, joita ei voi saavuttaa muilla keinoilla

 

Seututaitailijaan voi ottaa yhteyttä myös vapaamuotoisesti ja esim. yhdistyksen kokouksessa voikin olla hedelmällistä kerätä taideteoksessa käytettävää materiaalia.

 

Lisätietoja:

Iina Wahlström
kehittämiskoordinaattori, Varsinaista kulttuuria -hanke
+358(0)40 540 2675
iina.wahlstrom@varsinais-suomi.fi

 

Elina Laitinen
seututaiteilija, Varsinaista kulttuuria -hanke
elina.laitinen@varsinais-suomi.fi