Vahdolla maakunnan parasta ulkojäätä ylläpidetään yhteisvoimin

Vahdon kunnanosaan Laukolan koulun luistelukenttä ehdittiin jäädyttää heti ensipakkasten ilmaannuttua, ja jäällä ja kaukalossa onkin kirmannut jo suuri joukko eri ikäisiä luistelijoita. Myös viime talvena avattu lämmitetty luistelukoppi on jälleen käytössä. Olosuhteita ylläpidetään yhteisvoimin kunnan, yhdistysten ja talkooporukan kesken.

Jopa maakunnan parhaaksi ulkojääksi kehutun jään jäädyttämisestä ja hoidosta vastaa jo useamman vuoden ajan paikallinen talkooporukka Laitapuolenkulkijat. Luistelukopin valvonnasta ja hoidosta on sovittu viime vuoden tapaan kunnan ja Laukolan päiväkodin vanhempainyhdistyksen kesken. Kunta tukee molempien toimijoiden talkootyötä eri tavoin.

Luistelukoppi on hyvinvointitoimialan ns. monitoimikontti, joka on lukittava, sinne tulee sähkö ja se on lämpöeristetty. Laukolan päiväkodin vanhempainyhdistys avaa ja sulkee kopin sekä huolehtii sen ja lähialueen siisteydestä.

–Lisäksi käymme aina välillä valvomassa järjestyssääntöjen noudattamista ja olemme varalla, jos tarpeita kopin käytössä ilmenee. Viime talvi sujui pääosin hyvin, mutta haluaisimme muistuttaa, että samaa vastuullisuutta tarvitaan nytkin, jotta koppi Laukolassa pysyy, muistuttaa Laukolan päiväkodin vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Marianna Ahtinen.

Niinä päivinä, jolloin luistelukenttä ja -kaukalo eivät ole käyttökunnossa, koppia ei avata. Kentän kuntoa arvioidaan yhdessä kunnan ja Laitapuolenkulkijoiden kanssa.

–Yhteistyö Laukolassa eri toimijoiden kesken toimii todella hyvin. Pääasia on, että yhteisillä talkoilla voidaan vahvistaa lasten ja nuorten – ja miksei meidän aikuistenkin – liikuntamahdollisuuksia, muistuttaa Laitapuolenkulkijoiden puuhamies Teemu Laine.

Laukolassa olosuhteita on kehitetty pitkäjänteisesti. Kunnan uusittu avustusjärjestelmä mahdollistaa myös epävirallisten talkooporukoiden pienimuotoisen avustamisen. Sen myötä luistelukoppiin tehtiin viime ja edellisinä vuonna talkoilla mm. portaat ja jääkoneeseen remontti. Myös kentän pohja tasattiin.

–Vahdon kunnanosassa vapaaehtoistoiminnalla on vahva kylähenkinen pohja, mikä on esimerkillistä. Se mahdollistaa uuden kehittämisen yhdessä kunnan kanssa matalla kynnyksellä, toteaa hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen.

 

Lisätietoa:

  • Hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen, mikko.hulkkonen@rusko.fi, p. 044 4333 523
  • Laukolan päiväkodin vanhempainyhdistys ry., laukolanpkvy@gmail.com, p. 040 249 5016.