Ihmisiä ihastelemassa vanhaa traktoria.

15.4 asti yleisöäänestys vapaaehtoistyön kiinnostavuuden kasvattamisesta

Hyvinvointitoimialan erityisavustuksena keväällä 2024 myönnetään 1000€ vapaaehtoistyön kiinnostavuutta ja talkoohenkeä edistävän kampanjan toteuttamiseen.

Avustus myönnetään  ideakeräyksen ja yleisöäänestyksen perusteella idean toteuttavalle yhdistykselle tai neljännen sektorin toimijalle.

Äänestys voittajaideasta on avoinna 15.4.2024 asti Otakantaa.fi -palvelussa.
Ehdolla on kaksi ideaa:

 

1) Yhteistyön ja näkyvyyden edistäminen yhteisten tapaamisten kautta

==> Yhdistysten keskinäisiä ja myös kaikille kuntalaisille avoimia teematapaamisia järjestetään aiempaa säännöllisemmin. Yhdistykset tekevät tomintaansa tunnetuksi keskinäisen yhteydenpidon ja tapahtumien kautta.

 

2) Positiivisuuden ja käytännön kertomusten kautta

==> Koostetaan juttusarja, jossa eri yhdistystoimintaan osallistujat kertovat omista kokemuksistaan. Kertomusten kautta kasvatetaan tietoisuutta yhdistystoiminnan eri puolista ja eri yhdistyksistä. Juttusarjaa julkaistaan painettuna erityisavustuksen sallimissa rajoissa. 

 

 

Ideoita kerättiin maalis-huhtikuussa ma 18.3- su 6.4.2024 Otakantaa.fi -palvelussa. 

 

 

Äänestää voi seuravassa osoitteessa:

https://www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/1014/osallistuminen/1849/kysely/ 

 

Ruskolla toimii monia eri yhdistyksiä aktiivisesti.  Toisinaan saattaa kuitenkin olla niinkin, että uusia jäseniä kaivattaisiin toimintaan mukaan ja käytännön järjestelyihin tekijöitä ehkä nykyisiä aktiiveja enemmänkin.

Ideariihellä on tarkoitus kerätä ideoita, ajatuksia ja toteutusmalleja, miten vapaaehtoisia voitaisiin saada mukaan nykyistä enemmän yhdistysten ja neljännen sektorin toimintaan mukaan. Mitä toteutettavissa olevia keinoja on olemassa? Kuinka tehtiin ennen viisaasti – ja kuinka herätetään hyvä talkoohenki 2020-luvulle?