Henkilö ulkoilemassa.

Irmeli Kuusela

Kuka olet ja mitä teet?

Olen Irmeli Kuusela ja asunut nyt Ruskolla, Vahdon kunnanosassa kohta 30v.

Ammatiltani olen perushoitaja ja työskentelin Turun Yliopistollisessa Keskus-sairaalassa melkein 40v. Saavutin eläkeiän vuonna 2014 mutta jatkoin vielä nelisen vuotta kunnes jäin kokonaan pois työelämästä vuonna 2018.Työyhteisöni oli huippu hieno ja työ itsessään erittäin mielekästä joten luopuminen oli todella vaikeaa.

Lähiperheeseeni kuuluu puoliso, kaksi aikuista lasta ja neljä lastenlasta.

Olen toiminut seurakunnan luottamushenkilönä 1990-luvun alusta alkaen yhtä toimintakautta lukuun ottamatta ja nyt Ruskon seurakunnan kirkkovaltuustossa, neuvostossa ja Vahdon kappelineuvostossa. Lisäksi yhdistystoiminta on lähellä sydäntäni ja toimin kotiseutuyhdistys Vahto-seuran ry:n puheenjohtajana sekä Ruskopäivät-yhdistys ry:n hallituksen jäsenenä.

 

Kerro ikimuistoisin kirjastokokemuksesi?

Kävin Moision kansakoulua ja koululla oli oma viehättävä kirjastonsa jossa vierailimme usein. Olin silloin neljännellä luokalla ja kiinnostunut historiasta eritoten. Yhdellä lainauskerralla olin kasannut valtavan määrän kirjoja syliini, päällimmäisenä paksu, monisivuinen teos J.F Kennedystä [Todennäköisesti Kennedy / Sorensen toim. huom.]  Kirjastonhoitaja katsoi minua epäuskoen ja kysyi: aikooko Hannulan tyttö todella lukea nämä kaikki? No, kyllä siitä taisi osa jäädä lainaamatta, ainakin tuo kirja Kennedystä, se ei ollut kuulemma minun ikäiselleni sopivaa luettavaa. Liikuttavaa huolenpitoa.

 

Mistä saat innostusta ja ideoita?

Luonnosta ennen kaikkea, pyöräilen, uin ja patikoin pitkiäkin reissuja. Viimeksi vaelsin Kuusamossa useitakin reittejä mutta mieliinpainuvimmat olivat Pikku Karhun Kierros ja Kurkkaus Kanjoniin Kierros. Olen aina ollut kiinnostunut historiasta ja museossa käynnit ovat kertakaikkiaan mielenkiintoisia, historian opiskelu, Ikääntyvien Akatemiassa, Turun työväenopistossa tuo myös mielenkiintoa elämääni. Harrastan myös englannin opiskelua ja oppiminen antaa itseluottamusta sekä tuo tullessaan samanhenkisiä ystäviä. Voimaannun myös lastenlapsieni kanssa olemisesta, silloin saa olla mummi sanan täydessä merkityksessä eikä tarvitse välittää vaikka hiukset sojottaa tai huulipuna unohtuu. Harrastuksiini kuuluu myös puutarhan hoito ja mieleni lepää kun saan askarrella erilaisia kukka-asetelmia. Olen esteetikko, pyrkien täydellisyyteen ja puolisoni onkin sitä mieltä että olen sitten vasta tyytyväinen kun männyn rungotkin ovat linjassa ja neliskanttisia.

 

Minkä elokuvan katsoit viimeksi?

Ehdin käydä katsomassa ”Teräsleidit” ennen kuin korona pandemia sulki elokuvateatterit. Teatteri kiinnostaa enemmän ja viimeisin näkemäni esitys oli ”Cabaret” Turun Kaupunginteatterissa. Huikea esitys, pidin kovasti. Vanhat suomalaiset elokuvat kiinnostavat myös, eikä mikään ole hienompaa kuin kellahtaa arkipäivällä sohvan nurkkaan katsomaan jos tulee oikein hyvä sellainen. Jos olen surullinen ja masentaa niin silloin katson Walt Disneyn piirretyn.”Topi ja Tessu”on ehdoton suosikkini.

 

Mitä kirjaa luet parhaillaan?

Georges Simenonin ” Juna Venetsiasta.”

 

Mihin kirjaan tai elokuvaan kannattaisi ehdottomasti tutustua?

Peter Von Baghin ”Sininen Laulu.” Kirja kertoo itsenäisen Suomen taiteiden tarinan todella elävästi ja lisäksi kirjassa on lukuisia ajankuvia eri kulttuuripersoonista ja heidän taideteoksistaan.

Elokuvaksi suosittelen Steven Spielbergin ”Sotahevonen.” Elokuva on uskomaton seikkailu, todellinen mestariteos ja koskettava draama ystävyydestä. Paketti nenäliinoja kannattaa varata lähettyville.

 

Kenen paikallisen seuraavan haastattelun haluaisit lukea?

Vahdon kappelineuvoston puheenjohtaja Milja Himala.

 

Haluatko lähettää terveisiä?

Hyvää Alkanutta Vuotta kaikille.  Huolehditaan itsestämme ja toinen toisistamme.

 

Kiitos haastattelusta!

Irmelin vinkkaamat teokset, varattavissa Vaski-verkkokirjaston kautta

Monisivuinen teos Kennedysta, toden näköisesti Kennedy / Sorensen. – Tammi, 1966. – [533 s.] 

Teräsleidit  -elokuva 

Topi ja Tessu -elokuva 

Peter Von Baghin Sininen Laulu – kirja 

Georges Simenonin ” Juna Venetsiasta” – kirja

Sotahevonen -elokuvamusiikki cd:nä.
Elokuvaa ei saatavilla Vaski-kirjastoista.  

 

Kotimaisia elokuvia:

Henkilö ystävystyy linnun kanssa.

Julkaistu 1/2021