Iloinen naishenkilö.

Katri Alajärvi

Kuka olet ja mitä teet?

Olen Katri Alajärvi, eläkkeellä oleva Floristi. Harrastan yhdistys toimintaa erilaisissa yhdistyksissä. (esim. Ruskon Kesäteatteri, Ruskopäivät ja Turun seudun Reumayhdistys)

 

Kerro ikimuistoisin kirjastokokemuksesi?

Ikimuistoisia on niin monta, olenhan saanut kirjastokortin, jo kymmenenvuotiaana. Välillä leikkauksen jälkeen olen ollut kirjastossa taksikuskin kanssa, valitsemassa kirjoja. Ehkä kaikkein ikimuistoisin on Paimion sairaalan kirjastossa, jossa kävin yksikseni, leikkauksen jälkeen pyörätuolilla ja luin lähes koko kirjaston läpi.

 

Mistä saat innostusta ja ideoita?

Ideoita saa milloin mistäkin, välillä luonnosta, välillä kauppakeskuksissa.

Rakastan Master Chef ohjelmia, joista otan ruokavinkkejä. Pidän myös retrosta, joka näkyy kotini sisustuksessani ja muutenkin elämän tavassani eli kaiken ei tarvitse olla uutta ja kiiltävää. Joten näihin ideoita löytyy kirpputoreilta sekä Ekotoreilta.

Kukat ja puutarha ovat myös asioita, joista innostun aina uudelleen.

 

Minkä elokuvan katsoit viimeksi?

Kujakatti Bob [i.e. Katukatti Bob].

En yleensä katso elokuvia, enemmän teatteria, joka on myös yksi harrastuksistani. Elokuvat ovat hyvää ajanvietettä, mutta henkilökohtaisesti, olen huono elokuvan katsoja, kun itken niin paljon näitä katsoessani, että osa juonen käänteistä menee ohi, toisaalta nauran näissä myös paljon.

 

Mitä kirjaa luet parhaillaan?

Heidi Köngäs Hertta.

Minulla on usein monta kirjaa kesken ja varsinkin kun olen sairaana ja menossa leikkaukseen luen kevyempää ja hauskaa luettavaa ja silloin aina palaan suosikkikirjailijoihini Tuija Lehtisen ja Hilja Valtosen pariin.

 

Mihin kirjaan tai elokuvaan kannattaisi ehdottomasti tutustua?

C. J. Gardberg: Turun linnan kolme Katarinaa. Kirjassa kerrotaan kolmen naisen elämästä 1500-luvulla Suomen Turussa, jolloin tulee samalla tutuksi oma paikallishistoria.

Suomen historia on tärkeää. Kun luemme siitä, opimme samalla jotain, ehkä itsestämmekin.

 

Kenen paikallisen seuraavan haastattelun haluaisit lukea?

On muutamia Ruskolaisia, joiden haastattelun haluaisin lukea.

Vanhus- ja Vammaisneuvoston pj. Kirsti Tuominen, Fc Ruskon pallon pj. Kati Eivola sekä Vahto seuran pj. Irmeli Kuusela

 

Haluatko lähettää terveisiä?

Näin Korona aikana muistutuksena, Nyt voi seikkailla kirjojen mukana maailman ympäri tai ajassa eteen- ja taaksepäin. Muistakaa lukea erilaisia kirjoja!

Naishenkilö ja kissa.

Kiitos haastattelusta! Julkaistu 12.11.2020